Consiliul Concurentei a autorizat preluarea producatorului de elemente din beton, ciment si ipsos Bengoss Comimpex din Bucuresti de catre Dufa Deutek, potrivit unui comunicat al autoritatii. Analiza efectuata de reprezentantii autoritatii de concurenta a aratat ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata.

"Desi concentrarea economica notificata cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, iar autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune", se mai arata in comunicat.

Potrivit NewsIn, la sfarsitul lunii martie Dufa Deutek a semnat achizitia intregului pachet de actiuni al companiei Bengoss Comimpex, ce comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, ca urmare a unei tranzactii in valoare de 18,9 milioane de euro. In urma acestei achizitii, Dufa Deutek isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi.

Compania Bengoss Comimpex este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ noua milioane de euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii.

Dufa Romania s-a infiintat in anul 1998 ca joint venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005 compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii Dufa Deutek. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007.