Rompetrol a majorat, in perioada 23-25 mai, preturile tuturor tipurilor de carburanti pe care ii comercializeaza, cu 4 bani/litru, a anuntat compania.

Pretul la benzina a crescut la 4,12 lei/litru - Efix 95, 4,16 lei/litru - Premium Euro 4 si 4,72 lei/litru - Euro Super 98 fara plumb, motorinele Efix Diesel si Super Euro 5 s-au scumpit la 4,51 lei/litru, respectiv 4,79 lei/litru.

Ultima crestere de pret la Rompetrol a avut loc la 13 mai, cand toate produsele Rompetrol (benzine si motorine) au fost majorate cu peste patru bani/litru.

De la inceputul anului preturile benzinelor comercializate de Rompetrol au crescut cu 0,1 lei/litru, iar motorinele s-au scumpit cu 0,13 lei/litru.

Rompetrol, care detine circa 350 de benzinarii, este aflata in proprietatea companiei kazahe KazMunaiGaz.

Si Petrom a majorat, incepand din 13 mai, cu 0,12 lei/litru, preturile de referinta la toate sortimentele de carburanti comercializati in statiile de distributie operate de companie.

Preturile celor mai mari companii petroliere de pe piata romaneasca tin cont de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne.