Consiliul Concurentei analizeaza preluarea firmei de curierat Cargus International de catre DHL International Romania, parte a grupului german Deutsche Post, se arata intr-un comunicat al autoritatii din domeniul concurentei. Autoritatea va evalua concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii aceasteia cu un mediu concurential normal.

"Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro", se mai arata in comunicat.

Compania de curierat si logistica DHL a achizitionat Cargus in luna aprilie, ca parte a strategiei de consolidare a pozitiei pe piata de curierat din Romania.

DHL a anuntat la momentul respectiv ca cele doua companii vor continua sã actioneze ca entitãti separate, isi vor pãstra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp, managing director DHL International Romania, va conduce echipa de management nou formatã, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sã facã parte din echipa de conducere a Cargus.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, cu o retea internationalã ce cuprinde peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, avand 300.000 de angajati. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Cargus este prima companie privata de curierat domestic din Romania. Compania detine peste 90 de oficii si centre de expeditii pe intreg teritoriul tãrii si opereaza o flota de peste 600 de vehicule si mai mult de 1.700 angajati si colaboratori.