Tribunalul Bucuresti a dispus, joi, suspendarea provizorie a procedurii de insolventa a Metro Cash&Carry Romania inaintata de Toneli Holding si a admis recursul companiei impotriva acestei decizii, potrivit unui comunicat al casei de avocatura Bostina si Asociatii care asista retailerul in acesta cauza. Aceasta decizie a instantei va avea drept efect oprirea temporara a tuturor procedurilor efectuate de administratorul judiciar pana la solutionarea cererii de suspendare.

“Pronuntarea suspendarii provizorii va avea drept efect oprirea temporara a oricaror acte de procedura efectuate de administratorul judiciar pana la solutionarea de catre instanta a cererii de suspendare formulate in cadrul recursului, a declarat Bogdan Paraschiv, avocat asociat la Bostina si Asociatii.

Dosarul va fi inaintat Curtii de Apel Bucuresti, care va fixa termenul de judecata a recursului si a cererii de suspendare a sentintei atacate, se mai arata in comunicat.

Tribunalul Bucuresti a deschis procedura de insolventa a Metro Cash&Carry Romania in data de 16 mai, dupa ce compania Toneli Holding a solicitat falimentul Metro Cash&Carry Romania pe baza unei datorii de peste 57.000 de euro in octombrie 2007. Obiectul procesului este reprezentat de o presupusa datorie de peste 57.000 de euro a companiei Metro fata de Toneli Holding.

La data respectiva, reprezentantii Metro Romania au anuntat ca vor contesta decizia Tribunalului Bucuresti. “Exista un litigiu comercial intre Tonelli Holding si Metro Cash&Carry Romania, obiectul fiind neplata la termen a unor facturi reprezentand contravaloarea marfii livrate intr-o perioada determinata de timp, suma reclamata fiind de 211.696 lei, suma care nu este certa, lichida si exigibila", au declarat acestia. Acestia au mai spus ca nu se poate vorbi de insolventa sau faliment atit timp cit aceasta divizie a Metro Grup a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de euro.

Administrorul judiciar desemnat de instanta a explicat ca pentru Metro exista doua solutii in acest caz. “Una este o reorganizare care poate sa prevada si o marire de capital; cea de-a a doua este falimentul”, a precizat reprezentantul Consulta 99.