Rapitorii presedintelui si directorului general al companiei Alumil, Giorgios Milonas, au cerut 30 de milioane de euro in schimbul eliberarii sale, au anuntat miercuri surse din politia greaca, potrivit NewsIn care citeaza AFP. Conform agentiei Reuters, suma ceruta de rapitori pentru eliberarea lui Giorgios Milonas ar fi insa de 50 de milioane de euro.

Rapitorii, care au confirmat cererea de rascumparare printr-un apel telefonic anonim, au acordat familiei omului de afaceri termen de o saptamana pentru a face rost de bani.

Cererea de rascumparare a fost gasita in masina lui Giorgios Milonas.

Politia verifica posibila implicare in aceasta rapire a unui cunoscut infractor grec, Vasilis Paleokostas, care in urma cu doi ani a reusit sa evadeze din inchisoarea de inalta securitate Korydallos, situata intr-o suburbie a Atenei.

Vassilis Paleokostas, ajutat de fratele sau Nikolas, a rapit in anul 1995 un important om de afaceri, Alexandros Haitoglou, eliberat dupa ce familia sa a platit o rascumparare de 734.000 de euro.

Giorgios Milonas, in varsta de 49 de ani, a fost rapit in noaptea de luni spre marti de trei presoane inarmate si cu fetele acoperite de cagule pe cand se afla la bordul masinii sale. Rapitorii au obligat-o pe sotia lui Milonas sa coboare din masina, dupa care l-au dus pe omul de afaceri catre o destinatie necunoscuta.

Autovehiculul a fost gasit putin mai tarziu in parcarea unui supermarket, iar la bord se aflau telefonul mobil si ceasul victimei.

In Salonic si in tot nordul Greciei au fost instalate blocaje rutiere. De asemenea, politia a cerut controale la frontierele cu Macedonia, Bulgaria si Albania.

Giorgios Milonas este presedintele si directorul general al companiei Alumil, prezenta, pe langa Grecia, in Balcani, inclusiv in Romania, Orientul Mijlociu si Africa. Alumil controleaza 55,9% din titlurile companiei romanesti Alumil Rom Industry.

Actiunile Alumil Rom Industry au fost suspendate marti de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce o actiune similara a fost luata si la Bursa din Atena cu titlurile Alumil.

Marius Ionita, director de dezvoltare la Alumil Rom Industry, a declarat pentru HotNews.ro ca, deocamdata, nu se stie cat timp vor mai fi suspendate de la tranzactionare titlurile companiei.

"Asteptam in aceasta dupa-amiaza o notificare de la grup, din Grecia. Daca se prelungeste suspendarea la Bursa din Atena, o sa solicitam prelungirea suspendarii si la BVB. Deocamdata nu stim nimic concret in aceasta privinta", a precizat Marius Ionita.

Intr-un comunicat transmis miercuri Bursei, Alumil Rom Industry arata ca a cerut BVB mentinerea suspendarii la tranzactionare a actiunilor companiei, avand in vedere ca actiunile grupului sunt in continuare suspendate la Bursa din Atena.

"Activitatile Alumil Rom Industry precum si ale intregului grup se desfasoara in conditii normale. Dorim sa asiguram investitorii si colaboratorii nostrii ca absenta temporara si cu caracter exceptional a presedintelui grupului nu afecteaza derularea activitatii companiei si atingerea obiectivelor propuse prin buget", se mai arata in comunicat.