Consiliul Concurentei a amendat cu 1.662 lei firma Auto Intact, pentru nefurnizarea de documente si informatii in cadrul investigatiei desfasurate pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere din municipiul Bucuresti. Potrivit unui comunicat al autoritatii, societatea a refuzat sa puna la dispozitia inspectorilor documentele solicitate si sa furnizeze, in termenele stabilite de catre autoritatea de concurenta, informatiile necesare desfasurarii investigatiei.

Potrivit legii concurentei, furnizarea de informatii inexacte sau incomplete ori de documente incomplete sau nefurnizarea informatiilor si documentelor solicitate de inspectorii Consiliului Concurentei constituie contraventie si se sanctioneaza cu pana la 1% din cifra de afaceri totala a anului financiar anterior sanctionarii.

Consiliul Concurentei a declansat in luna aprilie o investigatie pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere din municipiul Bucuresti. Obiectul acestei investigatii il constituie posibila incalcare a legii concurentei de catre operatorii care isi desfasoara activitatea pe aceasta piata.

La data respectiva, autoritatea a anuntat ca inspectorii sai au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata si la Federatia Patronala a Scolilor de Soferi din Romania.