Fundatia Vodafone Romania, care aniverseaza zece ani de activitate in 2008, va investi aproximativ doua milioane de euro in proiecte sociale in acest an, punand accent pe programele din sanatate si educatie, potrivit Elenei Serban, directorul fundatiei. In cei zece ani de existenta, fundatia a sustinut peste 300 de proiecte sociale, in parteneriat cu mai mult de 250 de ONG-uri, suma totala investita depasind patru milioane de euro.

Programele derulate cu sprijinul Fundatei Vodafone Romania au acoperit, potrivit reprezentantilor acesteia, directii precum asistenta medicala pentru copii, dotarea cu echipamente medicale a maternitatilor si a sectiilor de pediatrie, prevenirea abandonului scolar si familial, asistenta sociala pentru batrani, dotarea centrelor de zi, programe de educatie pentru copii cu nevoi speciale si actiuni de voluntariat.

Pentru a marca cea de-a zecea aniversare, Fundatia Vodafone Romania va lansa un nou proiect, in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania, pentru constructia a zece case destinate familiilor defavorizate din Cluj-Napoca. Acest proiect este sustinut de fundatie cu suma de 240.000 de euro, cat si prin contributia a 300 de voluntari, angajati ai Vodafone Romania. Cele zece case vor fi construite in doar sase zile, intre 23-28 iunie.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil. Aceasta a fost infiintata in iunie 1998 sub denumirea Fundatia Sirois, pentru ca in anul 2005 aceasta sa devina Fundatia Vodafone Romania. Activitatea fundatiei este finantata, in cea mai mare parte, de catre operatorul de telefonie mobila, printr-un buget anual, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.