Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va finanta cu 40 milioane de euro proiecte pentru modernizarea IMM-urilor din sectorul industrial din Romania, in cadrul unui program realizat impreuna cu Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale. Imprumutul acordat de BERD este completat de 10,2 milioane de euro reprezentand fonduri nerambursabile pentru asistenta tehnica si stimulente, oferite de Guvernul Romaniei si Comisia Europeana.

Finantarile vor fi acordate IMM-urilor in vederea alinierii intreprinderilor mici si mijlocii din sectorul industrial la standardele UE privind protectia mediului, sanatatea si protectia la locul de munca, precum si calitatea produselor.

Fondurile BERD vor fi accesibile prin reteaua de sucursale a Bancii Comerciale Romane (BCR) si BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, institutia investind pana in prezent 3,5 miliarde de euro in 248 de proiecte.