Compania Al-Arrab Contracting, noul proprietar al Electroputere Craiova, a depus la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) documentele doveditoare privind varsarea capitalului de lucru in valoare de 37 milioane de euro pentru care s-a angajat prin contractul de privatizare. In prezent, AVAS analizeaza documentele depuse, rezultatele analizei urmand a fi publicate dupa finalizarea acesteia.

Termenul pana la care cumparatorul Electroputere Craiova trebuia sa realizeze infuzia de capital a fost de sase luni de la data transferului dreptului de proprietate, respectiv 13 iunie.

Autoritatea reaminteste ca noul proprietar si-a indeplinit toate obligatiile scadente, conform contractului de privatizare, si anume plata pretului pachetului de actiuni si a datoriilor catre AVAS, precum si prezentarea garantiilor pentru investitii.

Contractul de privatizare al Electroputere Craiova cu Al-Arrab a fost semnat la inceputul lunii noiembrie 2007, de catre presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului , Teodor Atanasiu, si Said Bahjad Said, presedintele companiei saudite.

Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane de euro.

Pe langa cele 2,34 milioane de euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, Al-Arrab trebuie sa asigure un capital de lucru de 37 milioane de euro si sa realizeze investitii de aproximativ 23 milioane de euro, dintre care trei milioane de euro investitii de mediu, iar restul vor reprezenta investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.

Totodata, compania din Arabia Saudita va prelua si datoriile Electroputere, care se ridica la circa 44 milioane de euro, iar garantiile comerciale la aproximativ 20 milioane de dolari.

Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar.

Al-Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.