Microsoft Corp a reluat discutiile legate de preluarea Yahoo Inc, dupa ce anuntase anterior ca a renuntat la achizitionarea motorului de cautare pe Internet.

Informatia a fost furnizata de blogul TechCrunch, care a citat surse anonime din ambele companii.

Reprezentanti ai Microsoft si ai Yahoo au refuzat sa comenteze informatiile furnizate de blogul specializat in tehnologie. Potrivit TechCrunch, Microsoft a oferit un pret mai scazut decat cei 33 de dolari pe actiune pe care ii oferise in timpul negocierilor din primavara. Discutiile dintre cele doua parti au fost sistate in mai, dupa ce Yahoo a anuntat ca oferta Microsoft este "prea scazuta".

Dupa publicarea informatiilor de catre TechCrunch, actiunile Yahoo au cunoscut o crestere de 5.73%, pana la 22.68% pe Nasdaq.

In urma cu doua saptamani, compania Yahoo a incheiat un acord cu Google prin care va putea utiliza tehnologia de publicitate a motorului de cautare. Yahoo a anuntat ca acordul va aduce venituri de 800 de milioane de dolari anual. Potrivit termenilor acordului, reclamele Google vor aparea alaturi de rezultate afisate de Yahoo, pentru utilizatorii sai din SUA si Canada.

Anuntul incheierii acestui acord a venit in contextul in care Yahoo a declarat ca nu a reusit sa convinga gigantul Microsoft sa-si reinnoiasca oferta de achizitionare a companiei de internet. Yahoo a respins o oferta initiala de preluare de catre compania Microsoft, considerand ca aceasta este prea mica.

Reprezentanti ai Yahoo declarasera in mai ca o asemenea preluare "nu ar fi in concordanta cu viziunile companiei legate de pietele de cautare si afisare". Surse Microsoft au afirmat atunci ca nu mai sunt interesate de preluarea totala deoarece performantele Yahoo au scazut iar compania a pierdut cativa angajati importanti.

Microsoft a facut o oferta publica de preluare a companiei Yahoo la 31 ianuarie, la doar doua zile dupa ce portalul de Internet anuntase rezultate slabe pentru ultimul trimestru din 2007 si prognoze nefavorabile pentru 2008. Dupa cateva luni de negociere, Microsoft Corp. a oferit 46 de miliarde de dolari, oferta respinsa de Yahoo.