In Rusia poate fi creat cel mai mare holding metalurgic din lume, transmite Nezavisimaia Gazeta. Ieri, agentiile de presa au transmis o stire de senzatie – principalul proprietar al holdingului Metalloinvest, Aliser Usmanov, a declarat ca i-a propus patronului holdingului Renova, Viktor Vekselberg, si cel al companiei Bazovii element, Oleg Deripaska, sa adere la proiectul de creare a celui mai mare holding metalurgic din lume, iar Vekselberg a acceptat.

Ulterior, s-a precizat ca patronul Renova a fost de acord doar cu desfasurarea de consultatii legate de unficiarea activelor, scrie Nezavisimaia gazeta.

„Concurenta pe piata mondiala creste, iar unificarea marilor companii metalurgice reprezinta o mutare absolut logica", este convins directorul serviciului de analiza a firmei de consultanta Otkritie, Halil Sehmamedov. "Crearea unei astfel de structuri cu includerea companiei Norilski nikel, a zacamintelor aflate sub control, precum si a unui holding de aluminiu este un proiect deosebit de interesant si oportun”, a declarat el.

In acelasi timp, o asemenea constructie care aduna in interiorul ei intreprinderi extractoare, dar si de prelucrare, se poate confrunta cu probleme. Astfel de structuri sunt putin in lume si este imposibil sa anticipezi nivelul de stabilitate, crede Sehmamedov.