Producatorul american de bere Anheuser-Busch vrea sa respinga oferta de preluare in valoare de 46,3 miliarde de dolari facuta de InBev, considerand ca aceasta subevalueaza compania, potrivit unei surse apropiate situatiei, transmite Reuters. Anheuser-Busch planuieste insa sa inceapa un plan de restructurare, care ar putea include si restructurari, conform The Wall Street Journal.

Compania americana nu a anuntat insa si cand va incepe restructurarea, insa sursa citata a spus ca board-ul Anheuser-Busch a considerat oferta de 65 de dolari pe actiune a InBev prea mica.

Tom Pirko, presedintele firmei de consultanta pentru industria bauturilor Bevmark, este de parere ca respingerea ofertei ar putea determina grupul belgian sa o majoreze, sau sa faca oferte separate tuturor actionarilor. Analistii cred ca InBev ar putea creste oferta cu trei miliarde de dolari.

Reprezentantii Anheuser-Busch si cei ai InBev nu au putut fi contactati pentru comentarii.

InBev, care este prezenta si pe piata din Romania, detine marci de bere precum Stella Artois si Beck's. In Romania, grupul belgian detine o cota de piata de 23,2%.