Bostina si Asociatii a fost selectata de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) pentru a furniza serviciile juridice pentru listarea pe piata de capital a companiei Nuclearelectrica, se arata intr-un comunicat al casei de avocatura. Conform contractului, Bostina si Asociatii va furniza asistenta juridica pentru intocmirea documentatiei de selectie, selectarea intermediarului, negocierea contractului de intermediere si ulterior pe tot parcursul derularii ofertei publice.

Proiectul de listare a Nuclearelectrica va fi condus de Olimp Barbulescu, el avand o experienta solida in domeniul pietei de capital, acumulata in decursul mai multor ani in cadrul CNVM si, ulterior, la Bostina si Asociatii.

La mijlocul acestei luni, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat ca listarea la bursa a Nuclearelectrica va avea loc in mandatul viitorului Executiv.

"Acum nu este un moment favorabil listarii. Sunt probleme de lichidate. Listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a Nuclearelectrica depinde de evolutia indicelui bursier si de pozitia fondurilor de investitii (inclusiv cele straine). Las aceasta listare in seama Guvernului care va urma”, a declarat Vosganian.

Potrivit presedintelui BVB, Stere Farmache, Nuclearelectrica nu se va lista la bursa in acest an in conditiile in care procesul nu a fost inca demarat, iar pentru o oferta publica initiala de acest tip este nevoie de sase pana la noua luni.

In acest moment, departamentul Piata de Capital din cadrul Bostina si Asociatii lucreaza, in calitate de consultant legal, la listarea RO Future Group si Aro Palace.

Totodata, potrivit avocatului coordonator Doru Bostina, casa de avocatura mai este implicata in procesul de listare a aeroportului International Henri Coanda, oferind consultanta Ministerului Transporturilor in cadrul procesului de selectare a intermediarului si negocierea contractului de intermediere pentru listarea Administratiei Porturilor Galati, Administratia Porturilor Giurgiu, Administratia Porturilor Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, societati aflate in patrimoniul acestui minister.

De asemenea, Bostina si Asociatii ofera asistenta curenta Fondului Proprietatea pe probleme specifice pietei de capital.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,49 milioane euro, avand in prezent peste 130 de avocati si colaboratori. Cu birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit in 2007 un parteneriat si cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris.