Christian Ebner, purtator de cuvant si membru al consiliului executiv al grupului austriac Strabag declara ca Romania va avea nevoie de aproximativ 10 ani pentru a-si construi infrastructura, scrie BUSINESS Magazin. "Cand mergeam cu masina prin Ungaria cu 20 de ani in urma era exact acelasi nivel de infrastructura care este in Romania acum", mai spune Ebner.

Atentia acordata de grupul austriac Romaniei, care va aduce anul acesta 1% din cifra de afaceri globala a Strabag, vine in contextul asteptarilor mari pentru piata locala, referitoare la inceperea constructiei de autostrazi.

Desi au inceput sa lucreze de anul trecut la un tronson din autostrada Bucuresti-Brasov, acesta este calificat de oficialii companiei drept "o joaca de copii" pe langa proiectele gigant pe care grupul le desfasoara in Germania sau Austria. Cu toate ca este un proiect mic, tronsonul de autostrada si contractul cu Petrom de la Straulesti, pe langa alte lucrari proiectate pentru acest an, vor creste cifra de afaceri a Strabag in Romania cu aproape 40%, pana la 300 de milioane de euro.

Strabag asteapta cresteri importante ale afacerilor in Romania pentru urmatorii ani iar Christian Ebner considera ca la capitolul infrastructura vor urma 15 ani de foc pentru Romania.

Compania a intrat in Romania in anul 1994 iar cel mai mare proiect de constructii derulat pana acum pe plan local a fost constructia hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel.