Redrow si Bovis Homes, doi dintre marii constructori de case din Marea Britanie au anuntat miercuri ca disponibilizeaza aproximativ 1.000 de angajati datorita scaderii afacerii, anunta TimesOnline. Astfel numarul total al disponibilizarilor de anul acesta din domeniul constructiilor ajunge la 5.500. Numarul se crede a fi mult mai mare pentru ca cifra oficiala nu include si muncitorii sezonieri care au fost concediati.

Redrow, unul din cei patru mari constructori de case din Marea Britanie, a declarat ca vanzarile in a doua jumatate a anului au fost la jumatatea nivelului atins anul trecut. Compania a anuntat ca vor concedia 40% din angajati, aproximativ 5.500 in total, si vor inchide doua birouri. Redrow a inregistrat o scadere de 50% la numarul de vanzari in avans, de la 2.148 de case la 1.189.

Seful executiv, Neil Fitzsimmons a declarat ca lipsa de incredere a clientilor a ajuns sa aiba un impact mai mare asupra vanzarilor decat problemele intampinate de cetateni in a obtine un credit ipotecar.

Rivalul Bovis Homes a raportat o reducere a numarul de angajati tot cu 40%, aproximativ 400 de locuri de munca. Bovis a raportat o scadere de 35% la numarul de case vandute in avans pana la 1.482. Bovis a anuntat ca va inchide biroul regional din zona de est si isi va muta toata activitatile in birourile centrale si sud-estice.