Consiliul Concurentei a aprobat preluarea de catre producatorul de materiale de constructii Macon Deva a sapte firme membre ale grupului Simcor Oradea, apreciind ca aceasta nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata, care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal.

Macon Deva va prelua astfel participatiile detinute de Lutz Stache si Mihail Voiculescu la firmele Simcor , Simbeton, Simterac, Simcor Management, Simcor Var, Simsped si Simpromat, in urma unei tranzactii de 53 milioane de euro.

De achizitia grupului Simcor au mai fost interesati, printre altii, AIG Capital Parteners si producatorul german de materiale de constructii Xella.

Compania Macon produce si comercializeaza materiale de constructii, precum BCA, prefabricate din beton, produse din vata minerala, cahle de teracota, iar societatile achizitionate produc si comercializeaza, in principal, BCA, elemente prefabricate din beton, var, cahle de teracota.

In anul 2006, Macon Deva a fost preluata de firma poloneza de investitii Enterprise Investors, pentru 35 milioane de euro.