Dosarul Hidroelectrica: 1,8 mil. de euro - cea mai scumpa expertiza dintr-un dosar al Justitiei Romane

de Alin Alexandru     HotNews.ro
Luni, 14 iulie 2008, 15:53 Economie | Companii


Dosarul "Hidroelectrica", inceput in aprilie 2007, se afla aparent in stand-by. In realitate, dupa primele audieri, in dosar s-a dispus efectuarea unei expertize complexe financiar-contabile combinate cu una tehnico-stiintifica ale carei costuri sint fara precedent. Potrivit unor surse judiciare convergente, expertiza, platita de statul roman prin Parchetul General, costa 1,8 mil. de euro. Banii vor fi platiti catre trei experti romani, unul din Iasi si doi din Bucuresti (nu le vom dezvalui identitatea din motive de protectie).

Este a doua echipa de experti care a acceptat sa lucreze la acest caz. Prima a renuntat dupa doar o luna si jumatate, invocand amenintari si presiuni. Aceleasi surse sustin ca expertii au cerut mult mai mult, insa pana la urma, dupa trei-patru intalniri de negocieri, s-a convenit asupra sumei de 1.800.000 de euro. Expertiza are termen de finalizare un an si 4 luni, dead-line ce expira la sfarsitul anului 2008.

Expertii trebuie sa stabileasca daca exista si care este cuantumul prejudiciului real din dosar. Potrivit unor surse apropiate anchetei, prejudiciul estimat se ridica la un miliard de euro, bani care ar fi ajuns in buzunarele asa-zisilor “baieti destepti din energie.”

Expertii incearca sa stabileasca prejudiciul pe baza documentelor solicitate de procurori de la Hidroelectrica – contracte, evidente contabile -, de la Ministerul economiei si de la ANRE si pe baza constatarilor tehnice la fata locului (la hidrocentralele ‘modernizate’). Potrivit acelorasi surse, este vorba de doua birouri pline de documente.

Expertiza este esentiala, ea putind decide soarta dosarului. Daca se constata ca nu exista prejudiciu, ci doar pierderi cauzate de ineficienta sistemului energetic national si lipsa investitilor tehnologice, atunci dosarul ar putea fi inchis, iar cheltuielile raman in sarcina statului.

Daca, dimpotriva, se constata un prejudiciu, dosarul poate merge in instanta si, in eventualitatea unei condamnari, se poate ajunge la recuperarea pagubei si a cheltuielilor judiciare de la cei gasiti vinovati.  

Ancheta in marele dosar Hidrolectrica se desfasoara pe trei paliere. Sunt vizati:
 • Cei care au semnat contractele considerate paguboase pentru statul roman prin care Hidroelectrica vinde energie electrica ieftina catre diversi intermediari. Este vorba de directori si functionari de la varful Hidroelectrica si ANRE (Autoritatea nationala de reglementare in domeniul energiei).
 • Firmele ‘baietilor destepti’ care beneficieaza de pe urma contractelor socotite paguboase pentru statul roman.
 • Cei care au stat in spatele functionarilor ce au semnat contractele paguboase si au determinat practic sau au condus la incheierea lor. Este vorba de fosti si actuali inalti oficiali guvernamentali. La acest din urma nivel este greu de ajuns – sustin aceleasi surse judiciare – si doar in functie de rezultatul expertizei si al anchetei.

Sunt luate in vizor asadar:

 • contractele prin care energia ieftina de la Hidrolectrica ajunge la diverse firme.
 • contractele de retehnologizare a hidrocentralelor atribuite prin incredintare directa, nu prin licitatie.

Ancheta a debutat cu punerea sub invinuire a ‘acarilor pauni’, adica a celor care ‘au semnat’. Procurorii vor sa mearga mai departe pe fir spre ‘cei care au beneficiat’ si spre ‘papusari'. Intrebarea e cum au ajuns ‘baietii destepti’ sa puna mana pe contracte atat de avantajoase, adica sa cumpere energie ieftina de la Hidroelectrica pe care sa o revanda apoi de 3-4 ori mai scump si sa scoata, astfel, profituri uriase.

Una dintre posibilitatile luate in calcul este urmatoarea: ca afacerea cu energie ieftina isi are de fapt originea in afacerea retehnologizarilor de hidrocentrale. In esenta, reteta ar fi urmatoarea: firmele ‘baietilor destepti’ au pus mana pe contracte de retehnologizare prin incredintare directa, nu prin licitatie, lucrarile executate au fost pe de-o parte - supraevaluate, pe de alta - de proasta calitate si mult intarziate. Statul roman nu a platit cu banii jos asa-zisele lucrari de retehnologizare, ci cu energie. Asa s-a ajuns la contractele avantajoase de livrare a energiei ieftine, contracte socotite preferentiale. In realitate, preferentiale au fost contractele initiale, cele de retehnologizare.  

Tapii ispasitori

In 3 aprilie 2007, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de 9 persoane pentru complot si subminarea economiei nationale. Conform unui comunicat de presa al Parchetului din aprilie anul trecut, in perioada 2002-2003, directorii din ANRE si Hidroelectrica s-ar fi folosit de prerogativele functiilor in care au fost investiti si ar fi alcatuit o grupare infractionala a carei structura s-a suprapus exact peste organigrama Hidroelectrica.

Actiunile puse la cale de aceasta grupare ar fi reusit sa afecteze capacitatea sistemului energetic national (SEN) de a functiona in conditii de siguranta. Cei noua membri ai acestei asociatii sunt acuzati ca ar fi comis infractiuni ce au condus la instaurarea unei stari de pericol potential, dar si la crearea unor pagube in dauna Hidroelectrica si, implicit, in dauna economiei nationale, punand in pericol grav siguranta SEN.

Hidroelectrica - muma pentru “baietii destepti”, ciuma pentru populatie

Procurorii DIICOT acuza conducerea Hidroelectrica ca, in vara lui 2003, in conditii de seceta accentuata, ar fi vandut energie ieftina catre firme intermediare, desi costurile de productie erau mult mai mari decat pretul stabilit prin contract. Ba mai mult, Hidroelectrica ar fi fost nevoita sa cumpere energie scumpa de la Termoelectrica pentru a o revinde ieftin catre firmele “baietilor destepti”.

Cei de la Hidroelectrica au motivat ca trebuiau sa respecte obligatii contractuale, insa procurorii sustin ca aveau si posibilitatea de a invoca clauza de forta majora, fiind seceta, iar productia de energie grav afectata. De altfel, invocarea clauzei de forta majora a fost practicata in unele relatii contractuale, astfel ca Electrica a primit o cantitate de energie electrica mai mica decat cea prevazuta in contract, cu consecinte negative asupra pretului de livrare catre populatie, se arata in rezolutia DIICOT.

"Activarea clauzei de forta majora nu a fost practicata insa si la unele contracte importante din punct de vedere cantitativ cu furnizorii licentiati de pe piata interna. In conditiile in care costul de livrare al unui MWh din productia proprie, dar si din achizitii de la alti producatori interni sau externi a fost mai mare in raport cu preturile contractuale, SC Hidroelectrica SA a inregistrat o pierdere financiara de 3.856 de miliarde de lei vechi”, se arata in rezolutia procurorilor DIICOT.

Cu alte cuvinte, Hidroelectrica ar fi activat clauza de forta majora numai in relatiile cu populatia, ceea ce ar fi dus la prejudiciul de peste 3.800 de miliarde de lei vechi, dar si la cresterea pretului de livrare a energiei electrice catre consumatorii casnici, care au fost nevoiti sa plateasca cu aproape 3,2 milioane de euro in plus pentru energia consumata.  

Afacerea retehnologizariilor de pe Olt

Pe 23 decembrie 2003, guvernul Adrian Nastase a aprobat retehnologizarea hidrocentralelor de pe Oltul Inferior: Ipotesti, Draganesti, Frunzaru, Rusanesti si Izbiceni. La propunerea Ministerului Economiei, condus de Dan Ioan Popescu, un consortiul format din firmele Va Tech si Voith Siemens a primit retehnologizarea hidrocentralelor prin incredintare directa.

Contractul a fost avizat de fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Dorinel Mucea, si a fost semnat de actualul director al companiei, Traian Oprea. Suma initiala necesara modernizarii celor cinci hidrocentrale a fost evaluata la 126 de milioane de dolari.

Ulterior, suma aprobata a ajuns la 428 de milioane de euro, adica de patru ori mai mult. Procurorii sustin ca, pe de-o parte, s-a incalcat legea pentru ca retehnologizarea s-a facut prin incredintare directa, si nu prin licitatie, iar pe de alta parte pentru ca sumele au fost supraevaluate.  

Cele noua persoane puse sub invinuire sunt:

1. Eugen Pena – fost director general al Hidroelectrica in perioada 1 ianuarie 2002 - 1 noiembrie 2003. El ar fi constituit gruparea la care ar fi aderat, ulterior, Victoria Geormaneanu, George Lavinius Asan, Carmen Marin, Nicolae Opris, Traian Oprea, Georgeta Iosif si Ioan Lungu. Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, Pena nu ar fi dispus, in 2003, activarea caluzei de forta majora pentru toate contractele de furnizare de energie electrica incheiate cu furnizorii licentiati, ceea ce a dus la prejudicierea cu 3.856 de miliarde de lei vechi a companiei si, implicit a economiei nationale. De asemenea, Pena ar fi dispus cumpararea de energie electrica de la Termoelectrica la preturi mari pe care ar fi vandut-o unor firme private la preturi mici.

2.Victoria Geormaneanu - director economic in perioada 1 ianuarie 2002 - 1 decembrie 2003.

3.George Lavinius Asan - director comercial in perioada 16 mai 2002 - 15 noiembrie 2003 si director adjunct marketing, privatizare si afaceri internationale din 15 noiembrie 2003 pana in prezent. Ei doi sunt acuzati de aceleasi fapte ca si Eugen Pena.

4.Nicoale Opris – actual presedinte ANRE si fost sef serviciu marketing in  Hidroelectrica in 2002.

5.Georgeta Iosif, director economic al Hidroelectrica.
Asan, Opris si Iosif sunt acuzati si ca, in perioada de seceta accentuata 24 martie 2003 - 8 septembrie 2004, ar fi semnat contracte noi cu Energy Holding, Luxten, Euro-Pec si cu Electromagnetica, in care s-ar fi marit cantitatile de energie si durata derularii acestor contracte, contrat legii, ceea ce ar fi "accentuat starea de pericol a SEN”. Ei ar fi semnat contractul cu nr. 33/CE/2004, incheiat intre Hidroelectrica si Energy Holding, in care s-a stabilit un pret al energiei electrice sub costul de livrare, "generand pagube importante societatii si, implicit, economiei nationale in perioada 2004 - 2005, in cuantum de aproape 47 de milioane de dolari".

6.Traian Oprea - actual director general al Hidroelectrica – el ar fi semnat, in 27 aprilie 2004, contractul dintre Hidroelectrica si consortiul german Voith Siemens Hydro Power Generation Gmbh&Co.KG - Va Tech Hydro, privind retehnologizarea celor cinci hidrocentrale de pe Oltul inferior, "existand indicii temeinice ca pretul contractului este supraevaluat".

7.Carmen Marin - director relatii internationale si privatizare in perioada 23 septembrie 2002 - 15 noiembrie 2003, respectiv director marketing, privatizare si afaceri internationale in perioada 15 noiembrie 2003 - 31 decembrie 2005 - este acuzata ca "a contribuit la punerea in executare a hotararii infractionale luate de asociatia infractionala, prin aplicarea de avize pe facturile externe emise de executantul lucrarii si punerea in circuitul financiar -contabil a acestora, in vederea derularii contractului nr. 23534/H700.116004, incheiat intre  Hidroelectrica si consortiul german Voith Siemens Hydro Power Generation Gmbh&Co.KG - Va Tech Hydro, privind retehnologizarea celoro cinci centrale de pe Oltul inferior.

De asemenea, Carmen Marin ar fi semnat actul aditional la contractul nr. 35CE/2004, neinregistrat si nedatat intre Hidroelectrica si Euro –Pec, prin care s-au marit cantitatile de energie si durata derularii acestui contract.

Fosta directoare in cadrul Hidroelectrica mai este acuzata ca in 28 octombrie 2002 ar fi semnat documentul intitulat "Memorandum of Understanding for the Development, Rehabilitation and Modernisation of Slatina - Dunare Cascade', care a stat la baza incheierii contractului dintre Hidroelectrica si consortiul german Voith Siemens - Va Tech, privind retehnologizarea a cinci centrale de pe Oltul inferior.

8.Ion Lungu - fost presedinte al ANRE, actual director comercial la Electrica Oltenia – este acuzat ca a avizat toate aceste operatiuni si incheieri de contracte.

9.Codrut Seres – fost ministru al economiei – acuzat ca a inchis ochii la aceste potentiale infractiuni. Procurorii il acuza ca, desi a fost atentionat printr-un raport al Corpului de control al Ministerului Economiei, fostul ministru nu a luat masurile necesare pentru reglementarea situatiei si a sesizat doar partial Parchetul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4433 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  ha, ha, ha- OG34, OG34, OG34 pt experti contabili (Luni, 14 iulie 2008, 16:16)

  Dedalus [anonim]

  Ce treaba are fortza majora in povestea asta????

  Procurorii ori nu stiu ce-i cu energia asta, ori au fost prostiti in fata, ori ... au zis de fapt altceva si asta s-a inteles.

  Marea intrebare este, intr-adevar, cum s-a ajuns la op piata de energie in care Hidroelectrica si Termoelectrica concurezaa direct ca vanzatori de eenrgie, desi e clar pentru absolut oricine ca eneergia hidorelectrica e mult mai ieftina decat cea de la termocentrale.

  Ala care a infiintat piata asa trebuie cercetat.

  Dupa aia, cum adica "increditnare directa" de cateva sute de milioane de EUR??????

  Cine a semnat de la Finante pe un aasemenea referat? Am putea vedea si noi referatul ala?

  Daca primaria din pocraca cumpara vopsea de gard- 3 bidoane- face referat si cere 3 oferte, semneaza si Draku si Tacsu, se planifica in trezorerie platzile - o tevatura intreaga. Dar pentru cateva sute de milioane de EUR vad eu ca nu conteaza de unde iei...

  Orice ar fi insa, eu taaaaare as vrea sa stiu cum au fost angajati expertii contabili....

  Prin licitatie, cumva? :-)))))
  • 0 (2 voturi)    
   hoti au fost si vor fi inca (Luni, 14 iulie 2008, 18:15)

   kllaus [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

   este cat se poate de clar ca un sistem care permite achizitii de orice valoare, fara solicitarea de oferte si organizarea de licitatii, este cat se poate de pagubos. Ca s-a creat o "piata" a energiei reprezinta un pas inainte. Cu mentiunea ca totul este o mare marsavie, pentru ca asa a fost conceput. Atat timp cat statul (adica noi) a investit in hidrocentrale, termocentrala si centrale nucleare, este logic tot el sa stabileasca un cost mediu de productie si de acolo sa se liciteze in sus si nu in jos cum s-a facut pentru unii, ca doar trebuie sa scoatem si profit. Ca doar de aici mananca profesorii, doctorii, pensionarii si alte categorii sociale sau profesionale. Nu doar de pe banii prostilor care muncesc pe nimic si platesc taxe.
 • +2 (4 voturi)    
  Coruptie totala. (Luni, 14 iulie 2008, 16:22)

  Peter Badesco [anonim]

  . Coruptie, coruptie, coruptie la nesfarsit. Nimeni nu este capabil sa explice de ce o Institutie de Stat este vanduta pe nimic se pare unui singur om ( cazul domnului Patriciu ), iar acesta la randul lui o vinde cu un profit astronomic si isi baga banii in buzunar. Romanilor li se explica ca asta inseamna P R I V A T I Z A R E, fara insa a li se explica de ce aceasta tranzactie care-l face pe domnul Patriciu cel mai bogat roman, este in folosul lor. Inexplicabil este si faptul ca domnul Tiriac, sportiv oarecum obscur, ocupantul locului doi in clasamentul celor mai bogati romani, locuieste intr-o locuinta de Stat.
 • +1 (3 voturi)    
  Parere (Luni, 14 iulie 2008, 16:26)

  Alex [anonim]

  Cu siguranta au fost si interese materiale, dar cred ca niste procurori DIICOT, chiar cu expertizele in mina, cu greu pot face fata evaluarii juste a implicatiilor afacerii.
  Ca de obicei, justitia vrea rezultate spectaculoase, la comanda politica. Nu va obtine nici un rezultat pentru ca nu are capacitatea profesionala de a face o ancheta. Se va impotmoli in amanunte mici si penibile - gen termopanele lui nastase.

  Ce ma mira, este faptul ca nimeni nu trage la raspundere, gasca de procurori pentru cheltuielile inimaginabile facute din banii nostrii si pe spatele nostru.

  Le-as sugera sa vada contractul de retehnologizare CET Isalnita, cistigat de o firma japoneza la un pret corect si invalidat in 2005. Urmate de zbaterile unei firme franceze de a prelua contractul de retehnologizare la o valoare de trei ori mai mare si un termen de finalizare de patru ori mai mare.
  • +2 (2 voturi)    
   gasca,procurori,cheltuieli inimaginabile,banii (Luni, 14 iulie 2008, 17:51)

   directia 5 [anonim] i-a raspuns lui Alex

   nostrii,spatele [c..u] nostru. Aceasta situatie trebuie sa inceteze, si odata cu ministeriatul lui Norica sau Q sau Nicolicea , Ministerul Public se va privatiza dupa un audit platit de ,sa zicem, Rompetrol , si atunci vom putea citi in 'Click' ,JN si Libertatea [cele mai mari tiraje] urmatorul anunt: Ministerul Justitiei anunta desfasurarea licitatiei castigate de firma de procuratura 'Andon,Bolcas si fii Ponta si Nicolicea si varul Nicolae' in vederea acordarii de 'nupulele' baietilor destepti din sectorul energetic .Licitatia va avea loc la vila 'Lac 1' va rugam complectati suma ceruta pentru bunavointa de a participa la licitatie
   • +1 (1 vot)    
    Maca-mac (Luni, 14 iulie 2008, 19:13)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui directia 5

    Totusi, nu este vorba de politica si de 'premiantii' de la PD-L.
 • +2 (2 voturi)    
  Re: Energie (Luni, 14 iulie 2008, 16:47)

  Roman [anonim]

  Ca si in cazul Petrom grupuri de interese graviteaza si capuseaza ca intermediari incasand profituri. In acest caz, in timp ce uneori firma inregistreaza pierderi de miliarde , 'baietii destepti' inregistreaza profituri echivalente.
  Ma intreb cand vor PLATI acestia ?Si sa PLATEASCA DUR !
 • -1 (1 vot)    
  gigel (Luni, 14 iulie 2008, 21:54)

  ingerinte grave in actul de justitie! [anonim]

  Ne dorim de 18 ANI O JUSTITIE corecta si echidistanta!
  Cum sa mai credem asa ceva dupa ce Presedintele face exercitii publice in direct iar procurorii la semnal creeaza spectacolul.
  .Cum voi intamplator cei de la HOTNEWS evident accidental detineti aceste date care clar sunt din dosar...ne credeti imbecili..se vede manevra politica de la o posta..;Nu stiu adevarul despre aceste lucruri si nu cred ca mai intereseaza pe cineva.....dupa cum se vede doriti sa aratati poporului tapii ispasitori.;;ascunzand incapacitatea conducerii politice
 • 0 (0 voturi)    
  dati-le prime de succes (Marţi, 15 iulie 2008, 8:58)

  florian [anonim]

  Nu se va face nimic concret pentru recuperarea prejudiciilor. Pana la judecarea pe fond a doasarului nu va mai ramane pe post nici unul din anchetatori. Firmele "baietilor destepti" nu vor mai avea active sau valori patrimoniala de executat silit Nimic din textul contractelor externe sau interne nu va transpare iar "partenerii externi" nu vor putea fi cercetati - deh ... caluze de confidentialitate.
  Pana acum toti cei implicati sunt bine mersi - nu se gandeste nimeni nici macar sa-i suspende din functii pe durata cercetarilor. Unii chiar au avansat in functii!!!. Interesant este de stiut ce mai fac cei din consiliile de administratie de la Hidroelectrica vechi si noi implicate! Ce indemnizatii au incasat pentru modul in care au vegheat la interesul statului!
 • 0 (0 voturi)    
  Expert (Marţi, 15 iulie 2008, 9:05)

  Buhac [anonim]

  Daca expertul de la Iasi este cel pe care il stiu eu , atunci este pus acolo ca mana moarta , deci el este cel care va spune ca totul este in regula sau ca paguba este foarte mica si poate fi platita si de un pensionar care are 500 lei pensie / luna
  In rest in colo va doresc succes desi nu cred o clipa ca este ceva corect.
  Ceeace se face acum este o plapuma , pentruca EXPERTUL va da solutiile de ametire legala .
  Cu stima
  Gheorghe Buhac
 • 0 (0 voturi)    
  Familia prezidentiala si energia ieftina (Marţi, 15 iulie 2008, 9:17)

  Paul [anonim]

  Pai apropo de energia ieftina....firele duc pana la familia prezidentiala. Energy Holding avea contract pentru energie ieftina cu Alro Slatina. Brusc Alro si Energy Holding reziliaza contractul. Alro incheie contract pentru energie ieftina cu Hidroelectrica direct, iar Energy Holdin cu firma fratelui Presedintelui. Asa ca intreaga piata de energie este capusata, iar itele duc la diverse paliere ale puterii politice. Liberalizarea pietei de energie a fost o cerinta pentru saderarea noastra la UE, dar cred ca Romania era obligata sa mentina controlul energiei furnizate catre populatie si industria romaneasca si numai ce-i prisosete sa arunce pe piata libera. Asa se cumpara energie ieftina pe care intermediarii o vand catre populatiue la preturi aberante. Firmele intermediare care nu fac nimic ci sunt numai niste jucatori pe piata - au nevoie de un birou, un telefon un fax si un computer - castiga milioane de euro pe spatele consumatorului roman. Crearea pietei energieie trebuia sa creeze concurenta si sa tina preturile mici. La noi nu a fost cazul. Liberalizarea a insemnat imbogatirea unor firme. A fost o forma legala de capusare a sistemului energetic. basescu are dreptate cand vorbeste de "baietii" destepti, dar din pacate ei sunt in curtea propriei famiglii.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce haos! (Marţi, 15 iulie 2008, 10:29)

  Coco [anonim]

  1.800.000 de euro pentru 3 persoane sa lucreze un an si 4 luni??? S-au scos! Nu puteau sa angajeze 30 de experti care sa lucreze doar 3 luni si sa iasa mai repede raportul? Mie daca imi dadeau 14.000 de euro ma duceam si ma mutam la Hidroelectrica in arhiva si nu mai ieseam de acolo. Ce sarlatani pot fi pe la finante!! Ramai blocat. Adica nu s-a anuntat in Monitorul Oficial si pe internet slujba aceasta de 1.800.000 de euro?? Eu nu sunt expert inca, dar la 1.800.000 de euro, eu le-as fi dat un mare sut in c*r. Ministerul economiei nu are experti angajati care pe salariul lor sa analizeze situatia? Adica ministerul trebuie sa angajeze alti oameni din afara ca sa le explice ceea ce se intimpla in propria ograda? Ce haos domnule, ce haos e la Vozganian in minister.
  • 0 (0 voturi)    
   vile, masini, expertize (Marţi, 15 iulie 2008, 13:46)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Coco

   Pai, e usor sa cheltui banii altora... Sa-ti aduc aminte de scandalul "Portalul IMM" pe care Guvernul Romaniei l-a platit cu 6 milioane de EUR, desi lucrarea facea cel mult cateva sute de mii, cu tot cu hardware, isntruire si seminarii?

   Sa-ti amintes programul Imapct de la cerecetare stiintifica unde s-au dat peste 10 milioane de EUR la cateva firme care vezi Doamne "au licitat" sa faca studii de fezabilitate la proiecte nebunesti de studiere a apei vii si alte asemenea parascovenii/ (ma rog, nu e nici un proiect cu ghicitul in matze de gaina dar poate propun eu unul...).

   Iti dau cate exemple vrei, dar nu am voie decat 2000 de caractere aici.

   Si, a platit cineva sutele alea de miloane de eur cheltuiti din banii nostri? Din munca ta si a mea, pe care platim impozite!

   A, a platit cineva: Liceul Basarb 60 de centi pe care i-a fraudat intr-un program PHARE.....(vezi articol pe Hotnews)
 • 0 (0 voturi)    
  Hidroelectrica (Marţi, 15 iulie 2008, 10:35)

  Coco [anonim]

  As vrea si eu sa stiu, cind la chemat Vozganian pe Oprea la raport, ce explicatie a dat pentru situatia creata? Vedeti dumneavoastra, datorita faptului ca Hidroelectrica nu a dat nici un comunicat de presa puternic pentru a explica scandalul, asta arata ca nu exista o cale de iesire pentru ei decit una care trece pe la puscarie. Nu inteleg: sunt super ingineri pe piata. Chiar nu se poate concedia Oprea si angajat altul in locul lui??
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns OG 34 (Marţi, 15 iulie 2008, 15:09)

  miki [anonim]

  Deci,pentru experti nu se face licitatie,daca nu stii,in cursul procesului,in faza de probe,instanta numeste unul,doi sau trei experti care sa aduca lamuriri cazului.Asa se procedeaza si la expertizele contabile cit si la cele tehnice.Aleatoriu,din totalul expertilor(lista ce se afla la Tribunal), judecatorul alege.
  • 0 (0 voturi)    
   nu pot sa cred... (Marţi, 15 iulie 2008, 16:31)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui miki

   Aaaa, adica instanta alege fara licitatie cui sa-i dea 1,8 milioane de eur??!!!!

   Adica, un grefier pune intr-o caciula 3 experti (sa zicem), apoi trage un bilet 9el sau judecatorul, ma rog) si zice:

   "Fericitul castigator al sumei de 1,8 milioane EURO este expertul Vasilica!" (scuze pentru nume, e doar pentru atmosfera...).

   Eu sper ca te insheli. Spune-mi ca te insheli, te rog eu!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by