Actionarii Suez au aprobat, miercuri, fuziunea dintre Suez si Gaz de France, in valoare de 100 de miliarde de euro, in urma careia se va crea al doilea grup de electricitate si gaze naturale din Europa, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Noul grup va avea vanzari combinate de 74 miliarde de euro si va concura cu E.ON din Germania pentru locul doi in clasamentul firmelor europene de utilitati.

Lider in acest top este compania franceza de electricitate Electricite de France.

"Acesta este un moment istoric pentru grup. Aceasta este o oportunitate pentru crearea unui jucator cheie in sectorul energetic", a spus Gerard Mestrallet, directorul executiv al Suez, dupa ce actionarii au aprobat fuziunea cu 99,6% din voturi.

Tranzactia a fost adoptata in pofida criticilor unor actionari individuali, care au descris-o ca fiind fuziunea dintre "un brat drept si un picior stang", scrie Reuters.

"Acest vot este rezultatul final al unui vis, un proiect inceput cu zece ani in urma. Ati sustinut transformarea grupului, care maine va fi un mare lider energetic", a spus Mestrallet, care va conduce grupul GDF Suez, la inchiderea ultimei sedinte a actionarilor.

Fuziunea va intra in vigoare in 22 iulie.