IBM a raportat un profit de 2,77 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, adica 1,98 dolari pe actiune, cu 22% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, peste estimarile analistilor, potrivit Reuters. De asemenea, compania a modificat in sens pozitiv prognoza pentru acest an.

Rezultatele companiei au fost sprijinite de nevoia de servicii, software si echipamente de pe pietele emergente si de faptul ca marile piete au apelat la tehnologie pentru a-si reduce costurile.

Veniturile IBM au crescut cu 13%, la 26,8 miliarde de dolari, in vreme ce analistii se asteptau la venituri de 25,92 miliarde de dolari si la un profit de 1,82 dolari pe actiune.

De asemenea, numarul de contracte noi de servicii a crescut cu 12%, reprezentantii IBM argumentand ca statele mari din Vest apeleaza la tehnologie pentru a reduce costurile, precum si pentru a gestiona mai eficient riscurile.

Compania si-a majorat prognoza pentru intregul an, de la un profit de 8,5 dolari pe actiune la cel putin 8,75 dolari pe actiune, peste estimarile analistilor, care se asteapta la un profit de 8,54 dolari pe actiune.

Rezultatele pozitive si perspectivele optimiste ale IBM contrasteaza cu cifrele anuntate de Google si Microsoft, companii care nu au atins estimarile analistilor, pe fondul conditiilor aspre din economia americana, respectiv eficientei scazute de gestionare a lichiditatilor.