





Uniunea Europeana investigheaza planul Friesland Foods si Campina de a fuziona
Investigatia va lua sfarsit pe 24 noiembrie. Comisia Europeana si-a manifestat ingrijorarea privind efectul pe care fuziunea celor doua companii rivale il va avea asupra preturilor lactatelor, dar si asupra produselor semipreparate vandute catre companii farmaceutice si de procesare.
Comisia Europeana a dat publicitatii un comunicat in care anunta accelerarea investigatiilor, dupa care a retras comunicatul.
"Posibila tranzactie a starnit dubii in privinta respectarii regulilor de piata, cele doua companii operand in acelasi domeniu, al lactatelor", au anuntat reprezentantii CE.
"Atunci cand preturile alimentelor sunt in crestere, consumatorii trebuie sa fie protejati impotriva reducerii competitiei si care ar rezulta in scumpiri aditionale", a declarat Neelie Kroes, comisarul UE pe probleme de competitie.
"Fuziunea celor doua companii creste riscul ca acest lucru sa se intample, de aceea este necesara o investigatie amanuntita", a mai adaugat acesta.
In urma fuziunii ar rezulta o companie cu 22.000 de angajati, 17.000 de ferme partenere si aproximativ 100 de puncte de productie si prelucrare a laptelui, plasand-o intre primele locuri mondiale, dupa producatorul elvetian Nestle si grupul francez Danone.
Friesland Foods este prezenta si pe piata din Romania, fiind chiar cel mai mare producator de pe piata laptelui de consum. Compania comercializeaza in Romania marcile Milli, Oke, Dott si Completa. Pe langa brandurile internationale detinute de grup, filiala din Romania detine si brandurile Napolact si Napoca.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi