Producatorul elvetian de medicamente Roche Holding a lansat o oferta pentru a achizitiona in totalitate compania americana Genentech, pentru 43,7 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Roche, care detine deja 55,9% din titlurile Genentech, a anuntat luni ca va oferi 89 dolari pe actiune pentru restul titlurilor, pretul fiind cu 9% mai mare decat cotatia de vineri.

Compania elvetiana se asteapta ca tranzactia sa duca la o reducere a cheltuielilor anuale de aproximativ 750-850 milioane de dolari si, totodata, va mari profitul pe actiune la finele primului an fiscal de dupa finalizarea acesteia.

De asemenea, Roche a anuntat luni ca, in primul semenstrul, profitul sau a scazut cu 2%, la 5,73 miliarde de franci elvetieni, pe fondul scaderii vanzarilor medicamentului anti-gripal Tamiflu si a deprecierii dolarului, insa peste estimarile analistilor. Scaderea vanzarilor medicamentului anti-gripal Tamiflu a facut ca, pe total, grupul elvetian sa inregistreze o scadere cu 4% a vanzarilor, pana la 22 miliarde de franci.

Potrivit Reuters, analistii se asteptau ca Roche sa raporteze un profit net de 5,57 miliarde de franci si vanzari de 22,04 miliarde de franci elvetieni.