Compania japoneza Canon Inc a raportat joi o scadere cu 12% a profitului in trimestrul al doilea, pe fondul cererii reduse de copiatoare alb-negru si a aprecierii yenului fata de dolar, potrivit Reuters. Cu toate acestea, Canon si-a mentinut previziunile pentru acest an, ce depasesc estimarile analistilor.

Profitul operational al Canon a scazut astfel in perioada aprilie-iunie la 160,15 miliarde de yeni (1,5 miliarde de dolari), fata de 181,47 miliarde de yeni in perioada similara a anul anterior. Profitabilitatea diviziei de echipamente de birou a scazut, pe fondul inrautatirii situatiei economice, care a facut ca firmele sa renunte la cumpararea sau inlocuirea copiatoarelor, desi camerele digitale de ultima generatie au inregistrat o cerere puternica.

Pentru acest an, Canon si-a mentinut previziunile facute in luna aprilie privind profitul operational, care este estimat la 770 miliarde de yeni, depasind estimarile analistilor, de 743,8 miliarde de yeni.

Actiunile Canon, cel mai mare producator de camere foto digitale, s-au depreciat in acest an cu 0,6%, in vreme ce piata de la Tokyo a inregistrat o scadere de 13,6%.