Unilever, cel de-al doilea mare producator de produse de larg consum la nivel mondial, va vinde divizia nord-americana de detergenti catre fondul privat de investitii Vestar Capital Partners pentru 1,45 miliarde de dolari, ca parte a planului de restructurare a grupului, potrivit Reuters. Grupul anglo-olandez incearca sa vanda aceasta divizie de aproximativ un an, cu scopul de a obtine o pozitie cat mai competitiva fata de rivalul Procter & Gamble.

Vestar intentioneaza sa integreze aceasta divizie in Huish Detergents, care va fi redenumita Sun Products. In cadrul acestei intelegeri, Vestar va plati 1,08 miliarde de dolari in numerar si 375 milioane de euro in actiuni la Sun Products.

"Aveam o pozitie slaba in America de Nord si am identificat oportunitati mai importante pe pietele in dezvoltare si emergente, precum si in Europa", a declarat Keith Weed, vicepresedintele diviziei Home Care a Unilever.

Divizia nord-americana de detergenti cumparata de Vestar Capital Partners este prezenta in Statele Unite, Canada si Puerto Rico, si are o cifra de afaceri anuala de aproximativ un miliard de euro. Se asteapta ca tranzactia sa se finalizeze in acest an.

Unilever este cel mai important jucator pe pietele emergente si detine pozitia a doua, la egalitate cu grupul german Henkel, in Europa de Vest, dupa Procter & Gamble.

Actiunile Unilever au urcat cu 2% pe Bursa din Londra dupa anuntarea acestei tranzactii.