Consiliul Concurentei a autorizat preluarea grupului Dorna de catre compania Lactalis din Franta, apreciind ca efectele operatiunii asupra mediului concurential nu sunt semnificative, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Cele doua companii activeaza, in principal, in sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate.

"Din punct de vedere geografic, pietele relevante din sectorul productiei si comercializarii de lapte si produse lactate sunt piete nationale, deoarece respectivele produse sunt prezente in toate zonele tarii, fiind accesibile tuturor cumparatorilor", se mai arata in comunicatul autoritatii de concurenta.

Avand in vedere faptul ca suprapunerea activitatilor partilor este redusa, efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate.

In luna aprilie, omul de afaceri Jean Valvis a vandut grupul Dorna gigantului mondial Lactalis din Franta, intr-o tranzactie evaluata intre 70-90 milioane de euro.

Lactalis este al doilea mare producator de lactate din lume si primul de pe piata europeana, cu un rulaj anual de 10 mld. euro.

Dorna se afla in topul primilor cinci producatori locali de lactate.