Apemin Tusnad a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 24,55 milioane de lei, in crestere cu 23,7% fata de aceeasi perioada a anului 2007, se arata intr-un comunicat al companiei. Profitul brut al producatorului de apa minerala a scazut insa cu 40,8% fata de perioada similara a anului trecut, la 1,24 milioane de lei.

Scaderea profitului in acest semestru s-a datorat efectelor financiar-contabile ale investitiilor realizate de companie in anul precedent.

"Investitiile totale realizate de la inceputul anului 2007 si pana in prezent, sunt de peste sapte milioane de euro. Anul trecut am achizitionat o noua linie de imbuteliere, iar anul acesta am pus in functiune siroperia. Am finalizat si noul depozit de produse finite si am continuat investiiile in logistica. Toate acestea provoaca o crestere semnificativa a capitolului amortizare si dobanzi bancare si, ca urmare, au diminuat profitul brut al companiei”, a declarat Zsolt Balazs Becsi, director general al Apemin Tusnad.

In acest an, compania a mai investit in deschiderea unui depozit in Bucuresti si a finalizat lucrarile la un nou corp de birouri la sediul din Tusnad Nou.

Apa minerala Tusnad detinea cea mai mare pondere in volumul de vanzari al Apemin Tusnad, adica 71,5%, urmata de apa de masa Izvorul Ascuns, cu o pondere de 20,5% din vanzari, si apa de izvor plata Izvorul Zanelor, ce detine 8,0% din volumul vanzarilor.

Apemin Tusnad a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri 43,8 milioane de lei, in crestere cu 41,5% fata de 2006, iar profitul brut al companiei a crescut cu 59,4%, ajungand la 3,4 milioane de lei.

Societatea Apemin Tusnad s-a format in 1999, prin divizarea societatii Perla Harghitei. Fosta sectie de imbuteliere a capatat personalitate juridica independenta si a devenit societate pe actiuni, cei mai importanti actionari fiind Kurko Gyarfas, care controleaza 72,5% din titluri si Perla Harghitei cu 24,5%.