Productia de pitici de gradina a fabricii „Aradeanca“ a crescut cu 20% in lunile de vara, in urma cererilor mari venite din partea magazinelor care comercializeaza aceste produse pe piata romaneasca si cea internationala, transmite NewsIn. Directorul fabricii, Dana Neacsiu, pune cresterea comenzilor la articolele pentru gradina pe seama prelungirii sezonului cald.

„In aceste luni am primit foarte multe comenzi din partea magazinelor pentru pitici de gradina, iepuri de gradina, ursi Koala, rate plutitoare si bufnite. Aceste comenzi au venit deoarece, fata de anii anteriorii, sezonul cald a debutat mai devreme, iar acum se pare ca se prelungeste. Un procent de 99 la suta dintre produse sunt comercializate in magazinele din Romania, diferenta fiind exportata in Europa“, a declarat Dana Neacsiu.

Productia fabricii din Arad a fost diversificata, in ultimii ani, deoarece nu existau comenzi, cererea pentru papusi fiind foarte mare doar in preajma sarbatorilor de iarna. Astfel, de la articole pentru copii s-a trecut la productia articolelor pentru gradina, in acest mod activitatea fabricii in lunile de vara fiind asigurata.

„Am dezvoltat un segment diferit si anume articolele pentru gradina. Am inceput cu fabricarea a cinci pitici, apoi am trecut la sapte pitici, iar acum realizam setul complet, Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Am constatat ca vanzarile au crescut in momentul in care am scos pe piata setul complet“, a precizat Dana Neacsiu.

Confruntat cu lipsa fortei de munca, unicul producator de papusi din tara tinteste atingerea unei cifre de afaceri de 3 milioane lei in acest an.