





Consiliul Concurentei a autorizat preluarea La Fourmi de catre Mega Image
"In urma analizei, Consiliul Concurentei a decis ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta Legii Concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune", se mai arata in comunicat.
Operatiunea notificata are loc pe piata comertului cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent.
La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti in 1992, iar pentru 2007, venitul estimat al celor 14 magazine se situeaza la aproximativ 30 milioane de euro. In 2005, 80% din La Fourmi a fost achizitonat de un fond privat de investitii grec, Global Finance, care ulterior a ajuns sa detina aproximativ 90%. Restul de 10% apartineau unor investitori privati.
La randul sau, Delhaize a intrat pe piata romaneasca in 2000, achizitionand 51% din actiunile Mega Image, iar in 2004 a devenit proprietarul 100% al lantului Mega Image. Reteaua Mega Image este constituia din 23 de magazine, 20 in Bucuresti, 2 in Constanta si 1 in Ploiesti. Numarul de angajati al Mega Image la finalul anului 2007 era de 1.200 de persoane.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi