Lantul de restaurante KFC (Kentuky Fried Chicken) a inregistrat pe piata autohtona, in primele sase luni, o cifra de afaceri de peste 18 milioane de euro, cu 49% peste nivelul din aceasi perioada a anului trecut, potrivit NewsIn. Rezultatele financiare inregistrate de KFC in primul semestru al acestui an se datoreaza in mare parte deschiderii a sapte noi restaurante.

"Zilnic, in medie, se vand in toate cele 30 de locatii KFC aproximativ 1,7 tone de aripioare picante, peste trei tone de Crispy Strips si peste doua tone de bucati de pui", se arata intr-un comunicat al companiei, care estimeaza un numar de aproape 10 milioane de clienti anual.

KFC opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network.

Compania a investit peste opt milioane de euro, in cei peste zece de ani de prezenta pe piata autohtona. In acest an au fost deschide sapte noi restaurante KFC in Romania, doua in Bucuresti si cate unul in Constanta, Craiova, Suceava, Targu-Mures si Arad. In prezent, brandul opereaza la nivel national 30 de restaurante, in care lucreaza peste 1.200 de angajati.

Primul restaurant KFC din tara noastra a fost deschis in 1996 pe locul fostului magazin Leonida din Bucuresti. Planurile de dezvoltare KFC au in vedere continua extindere a retelei si intrarea in noi orase.