Automobile Craiova a raportat un profit net de 1,08 milioane lei in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii cheltuielilor si a diminuarii veniturilor, potrivit NewsIn, care citeaza date ale companiei. In primul semestru al anului 2007, producatorul de automobile a inregistrat un castig net de 1,47 milioane lei.

In prima jumatate a acestui an, veniturile companiei au fost de 4,99 milioane lei, in scadere cu 2,4% fata de cele din perioada similara a anului trecut, cand incasarile s-au ridicat la 5,1 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile companiei au sporit cu 7%, la 3,64 milioane lei, dupa ce in prima jumatate a anului trecut au fost de 3,4 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei a fost in primul semestru de 4,8 milioane lei, in usoara scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand Automobile Craiova a realizat afaceri de 4,96 milioane lei.

Actionarul majoritar al Automobile Craiova este producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman pachetul majoritar de 72,4% din actiuni, pentru 57 milioane euro, tranzactie finalizata pe 21 martie.

Compania este listata la categoria de baza a pietei Rasdaq, avand o capitalizare de 477,4 milioane lei, conform cotatiei de luni, de 25,20 lei/actiune.