Guvernul italian sustine un parteneriat intre compania aeriana Air France si firma restructurata Alitalia, revenind asupra deciziei initiale, dupa esecul negocierilor dintre cei doi operatori aerieni, potrivit declaratiilor unui oficial italian, citat de NewsIn. Guvernul italian, care detine o particpatie de 49,9% in cadrul Alitalia, spera sa atraga un investitor strain, precum Air France-KLM sau Lufthansa, pentru a mentine in activitate operatorul italian.

"Am fi incantati daca Air France-KLM ar dori sa colaboreze cu noua Alitalia", a anuntat Altero Matteoli, ministrul infrastructurii din Italia, acesta adaugand ca si o alianta cu Lufthansa sau un alt operator strain ar fi binevenita.

O reuniune intre repezentantii AirFrance-KLM si cei ai Intesa Sanpaolo, firma de consiliere financiara a operatorului Alitalia, a avut loc miercuri, pentru a stabili un plan de salvare a companiei aeriene italiene, puternic afectata de o criza financiara in ultimele 20 de luni, conform declaratiilor unei surse avizate.

In decursul acestui an, Air France-KLM a intrerupt negocierile de preluare a companiei Alitalia in urma opozitiei din partea sindicatelor italiene si a criticilor aduse in timpul campaniei electorale de primul-ministru italian, Silvio Berlusconi.

Planul de salvare de la faliment al Alitalia ar putea consta intr-o divizare a companiei, o parte din departamente urmand sa fie declarate falimentare. Diviziile rentabile ar putea fi cumparate de 16 investitori, investitiile acestora urmand a se ridica la aproximativ un miliard de euro.