Primele magazine Diverta in franciza vor fi deschise peste circa jumatate de an, in orase mici unde nu se deschid mall-uri si in unele cartiere ale oraselor mari. Exista potential pentru 200 de astfel de francize, taxa de intrare in franciza va fi mica iar investitia pe care partenerul trebuie sa o faca va fi de circa 150.000 - 200.000 euro, au spus sefii Diverta la deschiderea magazinului de pe bulevardul Magheru.

"Suntem in faza de proiect, am angajat acum o saptamana un director de franciza, conceprul nu este inca bine pus la punct. In principiu vom folosi brandul Diverta pentru ca este cunoscut, dar ne gandim sa diferentiem cu ceva aceste magazine, astfel incat clientul sa stie ca e un altfel de magazin", spune Dan Rosu, director general Diverta. El adauga ca diferentierea e necesara pentru ca magazinele in franciza sunt mult mai mici decat cele proprii ale diviziei.

Magazinele in franciza vor avea circa 200 - 300 metri patrati, investitia necesara va fi de 300 euro pe metru patrat pentru stoc si circa 400 de euro pe metru patrat amenajarea.

Radu Octavian, fondatorul grupului RTC din care face parte si Diverta, crede ca e loc pentru circa 200 de astfel de francize, in orase mai mici, cam de sub 70.000 de locuitori, localitati unde nu se deschid mall-uri. "Nu vrem sa facem bani prin taxa de intrare in franciza, poate nici nu va fi o taxa, partenerii vor plati amenajarea iar noi vom lua un anumit procent din rulaj", spune Octavian Radu.

Diverta a deschis joi un magazin pe bulevardul Magheru, in fostul magazin "Eva", dupa o investitie de circa doua milioane euro intr-un spatiu inchiriat pe 20 de ani. Spatiul e detinut de fondul elen de investitii Bluehouse Capital. Magazinul se intinde pe 1.700 metri patrati si este primul care utilizeaza noul concept de design Diverta, iar de acum toate noile magazine vor folosi conceptul. Procesul de rebranding va dura doi-trei ani.

Diverta va investi circa sase milioane euro in noi magazine anul acesta, iar remodelarea celor deja existente se va face cu investitii de circa 7-8 milioane euro. Va fi inaugurat si primul magazin Diverta din afara tarii, la Chisinau.