





Preturile productiei industriale au urcat cu 20,3% in luna iulie fata de aceeasi perioada din 2007
Comparativ cu luna iulie 2007, cel mai dinamic sector a fost industria prelucratoare, in acest caz preturile urcand cu 23,2%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se observa la industria extractiva (+16,0%) si energie electrica si termica, gaze si apa (+5,5%).
Pe marile grupe industriale majorari semnificative de preturi se remarca la produsele industriei bunurilor intermediare (+23,6%) si industriei energetice (+22,5%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor de uz curent (+17,1%), industria bunurilor de capital (+13,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,6%).
Fata de luna anterioara, preturile productiei industriale urcat cu 1,0%. Pe sectoare de activitate preturile produselor la energie electrica si termica, gaze si apa si cele din industria extractiva au inregistrat o crestere cu 2,7%, respectiv 2,1%, iar cele din industria prelucratoare o crestere cu 0,7%.
Pe marile grupe industriale cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria energetica (+1,5%) si industria bunurilor intermediare (+1,1%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de uz curent (+0,8%) si industria bunurilor de capital (+0,5%).
Scaderi de preturi s-au inregistrat la produsele din industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,4%).

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU