Companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Energie Romania intentioneaza sa fuzioneze incepand de la 1 ianuarie 2009, scopul acestei fuziuni fiind optimizarea activitatilor, potrivit unui comunicat al E.On Gaz Romania. Aceasta fuziune este supusa aprobarii "forurilor de conducere responsabile".

"Scopul noii companii E.ON Romania este acela de a optimiza in continuare activitatile, atat din domeniul gazelor naturale, cat si din domeniul energiei electrice", se arata in comunicatul companiei.

E.ON Gaz Romania Holding coordoneaza activitatile E.ON in sectorul gazelor naturale din Romania. E.ON Gaz Romania detine 51% din actiunile E.ON Gaz Romania si E.ON Gaz Distributie.

Holdingul E.ON Energie Romania coordoneaza in Romania activitatile grupului E.ON din domeniul energiei si detine 51% din actiunile companiilor E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

In anul 2005, E.ON Ruhrgas a cumparat pachetul majoritar de actiuni al distribuitorului de gaze naturale Distrigaz Nord, iar E.ON Energie a achizitionat participatia majoritara la Electrica Moldova.