Consiliul Director al grupului Alcatel-Lucent l-a numit pe Phillippe Camus in functia de presedinte fara atributii executive, pozitie pe care o va ocupa incepand cu data de 1 octombrie, potrivit unui comunicat al companiei. Totodata, Ben Verwaayen a fost numit in functia de director executiv, urmand sa faca parte si din Consiliul Director al companiei.

Philippe Camus, in varsta de 60 de ani, este de nationalitate franceza si rezident in SUA. El este un lider experimentat in domeniul afacerilor, avand o experienta internationala in mai multe industrii. A fost Co-CEO la European Aeronautic Defense si Space Company (EADS) si a condus o afacere in industria high-tech. In prezent, acesta este co-managing partner al grupului international de media Lagardère, precum si partener la Evercore Partners, o firma de investitii si consultanta din New York.

Ben Verwaayen, in varsta de 56 de ani, este de nationalitate olandeza si are expertiza in domeniul telecomunicatiilor si IT-ului. El a fost director executiv al companiei British Telecom din februarie 2002 pana la 1 iunie 2008. Acesta a fost vicepresedinte al consiliului director de la Lucent Technologies din SUA, caruia i s-a alaturat in septembrie 1997. Inainte, el lucrase timp de noua ani la KPN din Olanda, ocupand functia de presedinte si managing director al subsidiarei sale din domeniul telecom, PTT Telecom.

Alcatel-Lucent este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii si solutii de comunicatii din lume, cu operatiuni in peste 130 de tari. Alcatel-Lucent a inregistrat venituri de 17,8 miliarde de euro in 2007 si are sediul central in Franta, la Paris.