Productia industriala a crescut in primele sapte luni ale acestui an cu 5,8% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, sustinuta de industria prelucratoare si de energia electrica si termica, gaze si apa, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie, productia industriala a scazut insa fata de luna precedenta cu 1,4%.

In perioada ianuarie - iulie, productia industriala a fost mai mare cu 5,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, crestere sustinuta de industria prelucratoare (+6,4%) si de energia electrica si termica, gaze si apa (+6,5%). Industria extractiva a scazut cu 0,8%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+12,5%), industria bunurilor de uz curent (+9,2%), industria bunurilor intermediare (+2,6%) industria energetica (+1,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+ 0,2%).

Comparativ cu luna anterioara, in iulie productia industriala a scazut pe ansamblu cu 1,4%, datorata scaderii industriei prelucratoare (-2,8%), in vreme ce industria extractiva si energia electrica si termica, gaze si apa au crescut cu 4,3%, respectiv cu 14,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata (-10,6%), in industria bunurilor de uz curent (-3,9%), in industria bunurilor de capital (-1,7%) si in industria bunurilor intermediare (-0,1%). Industria energetica a crescut insa cu 5,1%.