Grupul siderurgic austriac Voestalpine a semnat un memorandum de intelegere cu autoritatile bulgare
Memorandumul a fost semnat de ministrul bulgar pentru economie si energie, Petar Dimitrov, si directorul financiar al grupului siderurgic Voestalpine, Alfred Dusing.
Bulgarii sunt decisi sa-i aduca pe austrieci la ei, iar pe 4 septembrie au anuntat ca vor plati 150.000 euro pentru consultanti straini care sa-i ajute in negocieri.
Austriecii vor investi cinci miliarde euro intr-un combinat siderurgic care va avea 4.500 de angajati.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
de ce nu-si fac la ei combinate siderurgice ?! nu e vorba numai de costuri si forta de munca. Mediul conteaza pt ei in primul rand.
Combinatul era si este in oras .
Relocarea se face pentru materiile prime ale caror costuri de transport deja devin prohibitive.
Orice loc de munca in metalurgie (aici siderurgie) creaza pe orizontala inca 9 locuri de munca .
Pana una alta VA semneaza memorandum cu toate tarile care spera la aceasta investitie (inclusiv cu Romania). Aceste memorandumuri sunt de fapt angajamentul fiecarei parti (VA si guvernul tarii respective) la o anumita structura a afacerii/investitiilor etc DACA tara respectiva este aleasa pentru investitie.
In momentul in care se va sti unde se face investitia, celelalte trei memorandumuri isi pierd valoarea.
Semneaza cu 4 tari si dupa face bau bau cu semnaturile la tara tinta .Si zce : uite mai am 3.
Tara tinta se sperie , se face mangla ,si se iese in presa : uite i-am batut pe ceilalti 3 .
Ca sa vezi ce tari santem noi .
Totul este o "austriaca" Ca Petrom sau BCR
Pe principiul asta...pot sa inventeze ce vor ei numa sa se citeasca nu? Atunci ne alegem cu "Povesti Nemuritoare",...nu cu articole de informare.
Apoi urmeaza shpaguirile, negocierile, jocurile de picioare, telefoane si vizite diplomatice, campanii in presa cu tonomate, dezvaluiri senzationale, etc.
Cred ca Ucraina e in afara sanselor reale, situatia politica e absolut haotica, atmosfera de razboi civil, rusii sunt nu la frontiera, ci in interiorul tarii :)). Acolo va fi teatru de razboi.
Turcia e deja teatru de razboi, intre separatistii kurzi si guvernul islamo-nationalist. Economia turca e sub perfuzie de investitii straine si Erdogan-Gul au mare nevoie de astfel de contracte "de prestigiu". Numai ca Turcia e intr-o zona de turbulenta geo-strategica, frontiere cu Irak, Iran, Siria, Georgia, guvern islamist f. ostil armatei laice, explozii prin Istanbul, Izmir, Antalia, etc. Totusi au o sansa, se pricep bine la mita, ei au inventat-o in regiune :)
Bulgaria face doar jocuri de picioare, guvernul sta sa cada, UE le-a taiat fonduri, saptamanal sunt explozii sau asasinate prin Sofia, mafia rusa e la putere, etc. Singura sansa a bulgarilor ar fi sa de agratis totul austriecilor si sa mai puna si de la ei niste bani :)).
Romania are cu adevarat o sansa buna, nu avem teroristi kurzi ca la Istanbul, nu avem separatisti rusi ca in Crimeea "ucrainiana", nu avem o mafie atat de violenta ca in Bulgaria.
Constanta e f. bine plasata, un port modern la Agigea, canal Dunare-M.Neagra, teren cat vrei in Dobrogea, centrala nuclearo-electrica e in apropiere, avem si carbune si fier din zacaminte proprii, traditie siderurgica f. buna si stim sa dam si shpaga daca trebuie :))
altundeva .S-au saturat de poluare .
Daca gaseste prostii se duc altundeva.
Acest combinat va intoxica aerul si apa uriunde este el. Asanumitele tehnologii nepoluante nu exista . Otelul se produce cu o multime de emisii
de gaze si zgura fina .Nu o vezi nu o simti decat cand te imbolnavesti .Copii nostri o sa sufere.Este prea aproape de oras.De ce nu se duc mai departe ? Este loc destul pe canal .
Nu as vrea sa ma leg de argumentul (care ar putea parea rautacios) ca la Galati combinatul este mult mai aproape de oras si nu cred ca in Galati problemele de sanatate sunt mai mari decat in alta parte in Romania...si combinatul e in functiune de ceva vreme...
Productia de otel nu mai este atat de poluanta pe cat era (daca ai imaginea cosurilor care arunca emisii in toate directiile cred ca te inseli, acum toate combinatele sunt obligate sa puna nenumarate filtre anti-particule). Iar Voest Alpine are tehnologie de productie nepoluanta, in comparatie cu ceilalti producatori.
Inteleg ca esti din Constanta...eu in locul tau m-as bucura ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap cu investitia asta...sincer... uita-te cati alti sub-contractori vin pe langa investitiile mari...cum se dezvolta un oras din punctul de vedere al serviciilor (aeroport, transporturi auto, restaurante, banci etc) dupa ce are loc o asemenea investitie.
Tu nu stii unde vor sa faca acest combinat : chiar in oras .In interiorul zonei metropolitane Constanta. Problemele de sanatate poluare in Galati sant secrete. Nimeni nu face nimic ptr ca es vorba de locuri de munca.Intreaba pe cineva din Galati.
Probuctia de otel este acelasi proces tehnologic de 100 de ani .Povestile cu filtre sant pentru copii .Nu s-a inventat asa ceva .
vezi ce procese tehnologice sant necesare.
Haldele de steril ? unde le duci ?in Austria?
Unde le transporti spre depozitare veshica ?
In Ukraina sau Brazilia de unde a venit carbunele si minereul?
Eu nu ma bucur de loc .Chestia cu D-zeul mana in cap merge la triburile de pe Amazon
Sinceritatea ta este cumparata cred ca est PR la VA nu / He he .Constanta este un oras supraaglomerat acum.Nu ma intereseaza mai mult .
Austrians go home !
Eu fac PR pentru copiii nostri, pe care eu ii doresc mai putin ecologisti (daca e neaparat nevoie) dar mai educati si mai bine platiti, decat ecologisti si cu burta goala- adica traind oricum mai putin si mai prost.
PS: stiu unde vor sa faca combinatul...si nu e mai aproape de orasul actual decat e combinatul de la Petromidia (de exemplu)...
PS2: pana la urma combinatul asta depinde si de lumea din localitatea unde s-ar construi. Nu o sa se lupte nimeni cu comunitatea locala daca se doreste ecologism... daca in Constanta sunt majoritari cei ce gandesc ca si tine nu cred ca ii poate nimeni obliga sa accepte o asemenea investitie. Asa ca degeaba as face eu PR pentru austrieci.
Unde se vor face haldele de steril?Depozitele vor exista acolo pentru todeauna
De ce eviti raspunsul?Daca tot te pricepi?
Unde se vor face iazurile de decantare?
Unde se evacueaza apa din iazurile de decantare? In mare in canal?
Turismul industrial si agricultura ecologica
Poftiti la noi !
Din procesul de productie al otelului prin convertizor nu rezulta steril si iazuri de decantare (probabil faci o confunzie cu industria extractiva) ci rezulta in principal zgura. Zgura este folosita in industria cimentului sau in amestec pentru prepararea asfaltului.
Celelalte produse de sinteza secundare au fiecare domeniul lor de utilizare in industria chimica. O parte din ele pot fi folosite si la Petromidia.
Apele reziduale se trateaza si se recicleaza in procesul de productie.
Am raspuns indeajuns, Mr Ecologist?
http://www.osti.gov/bridge/servlets/purl/810269-jqPT3b/native/810269.PDF
2)Apele fenolice se trateaza cu bacterii si se evacueaza prin bazine cu pesti care monitorizeaza nivelul produselor potential periculoase etc
Inexistenta instalatiei de tratare a apelor menajere Bucuresti polueaza de sute de ori mai mult.
Verificati zona Duisburg Germania !
Constanta indeplineste ambele aceste conditii fiind, asemeni Bulgariei , membru UE.
Si ,atentie, in cazul Romaniei STATUL nu ar trebui sa plateasca NIMIC ! Totul Exista Deja !
6.POLUAREA? Sa fim seriosi !Tehnologia actuala nu este de departe poluanta cat ar putea unii crede iar Romania a inchis din '90 incoace 3(TREI) combinate siderurgice plus alte instalatii industriale invechite incat sa nu-si faca griji in privinta emisiilor pe de-o parte iar dezvoltarea sa economica ,pe de alta parte, nu-i permite acum sa gandeasca asa sau sa refuze oportunitati de dezvoltare firesti.
De fapt voest alpine chiar acum isi aduce marfa pe Dunare de la Ukraineni .Pe tacute.In Austria Lumea crede ca vine prin Constanta .
Dar mai este un factor ; Acelor mittal Sidex galati
a cumparat 40% din Comvex ,terminalul de mare adancime unde vroiau austriecii. Sa vedem acum cum negociaza tarife Veost alpine cu mital steel.Adica concurenta.
daca ar platii cat vor romanasi nostrii, terenul ar costa mai mult decat investitia!
sa traiti bine!!!!
PS: in cazul Romaniei semnarea memorandumului este intarziata si pentru ca o parte din terenul solicitat (care este in proprietate publica) tocmai a fost cedat prin concesiune unui investitor din Constanta (nimic de zis, frumos ca ne protejam investitorii autohtoni)... care vrea sa faca o centrala termoelectrica...curat ecologica :)))
Problema pe care nu o sezizeaza nimeni e ca in timp ce vorbim despre cat de mari avantaje are romania, in spate concurenta liciteaza din ce in ce mai tare. Voest o sa ii pastreze pe toti in joc. asta e interesul companiei, dar tare imi e sa nu ne doara si sa acuzam arbitrajul cand o sa ne spuna politicos: auf wiedersehen, wir sehen uns in Bulgarien!
Evident ca e o investitie mare si toti se lupta pentru ea. Si nu ai cum sa acuzi arbitrajul pentru ca pana la urma e vorba de banii VA pe care ii investesc unde vor ei.... sper ca ai nostri guvernanti sa inteleaga asta si sa nu umble cu spagi si alte ghesefturi... pentru binele nostru comun...