Rompetrol SA, operatorul rafinariei Vega din Ploiesti, va vinde catre compania cipriota DSP Investments pachetul de actiuni pe care il detine la Astra Investitii Imobiliare, respectiv 83,91% din capitalul social, valoarea tranzactiei fiind de 33,85 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat emis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Contractul de vanzare-cumparare a fost aprobat de actionarii Rompetrol Bucuresti, la finele saptamanii trecute.

Potrivit comunicatului emis BVB, Rompetrol Bucuresti detine 210.620 parti sociale la firma de constructii Astra Investitii Imobiliare, cu o valoare nominala de 100 de lei.

In comunicat se mai arata ca Rompetrol SA va vinde un pachet de actiuni proprii detinut la societate, de 2,5% din capitalul social, in cadrul ofertei publice de cumparare initiata de Rompetrol Group. Aceasta va plati 0,26 lei pentru o actiune Rompetrol SA, ceea ce inseamna ca pretul total platit de grup pentru acest pachet de actiuni se ridica la 11,36 milioane de lei.

La sfarsitul lunii iunie, Rompetrol Group a anuntat ca vrea sa preia in intregime rafinaria Vega si va derula in acest scop o oferta publica de cumparare pentru un pachet de 7,54% din titlurile companiei. Daca oferta publica se va incheia cu succes, Rompetrol Bucuresti ar putea fi delistata de la bursa.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,54 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania a inregistrat anul trecut un profit de 76,3 milioane de dolari, de peste zece ori mai mult decat in 2006, in vreme ce cifra de afaceri a urcat cu aproape 50%, la 223,39 milioane de dolari. In prezent, Rompetrol Group NV controleaza 92,46% din capitalul social al Rompetrol SA.

Titlurile Rompetrol Bucuresti sunt suspendate de la tranzactionare din 3 septembrie, cand au incheiat sedinta de pe piata Rasdaq la pretul de 0,2530 lei, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 441,58 milioane lei (122,66 milioane euro).

Rompetrol Bucuresti si Rompetrol Rafinare, operatorul rafinariei Petromidia, sunt controlate de Rompetrol Group, al carui actionar majoritar este grupul kazah KazMunaiGaz.