Companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud au solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10%, de la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de institutie, anunta Mediafax.

"Am primit cereri din partea celor doi mari distribuitori pentru a majora preturile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici cu un procent in jur de 10%. O sa analizam cererile lor, le-am solicitat sa ne aduca si alte date sa vedem daca intr-adevar cererile lor sunt justificate sau nu", au declarat, miercuri pentru Mediafax surse din cadrul ANRE.

Potrivit acestora, ANRE nu intentioneaza sa majoreze preturile la 1 octombrie, insa o decizie finala va fi luata in perioada urmatoare, dupa analizarea tuturor factorilor care influenteaza modificarea tarifelor finale.

Ultima majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand tarifele au crescut in medie cu 12,5%.

La acea data, cele doua companii au anuntat ca majorarea cu 12,5% nu acopera cheltuielile si ca vor solicita ANRE o noua crestere incepand cu 1 octombrie 2008.