Compania germana Lufthansa analizeaza o posibila preluare a operatorului aerian SAS, care i-ar consolida pozitia in sectorul european al industriei aeriene, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei. Purtatorul de cuvant al Lufthansa a refuzat sa comenteze pe acest subiect, in timp ce reprezentantii SAS nu au putut fi contactati.

"Sunt purtate negocieri exclusive", a spus sursa citata, adaugand ca SAS, companie ce inregistreaza pierderi, a abordat operatorul aerian german in luna mai in vederea unui posibil parteneriat. Cu toate acestea, incheierea unui acord intre cele doua firme este inca incerta, apreciaza sursele.

Compania germana Lufthansa, al doilea operator aerian din Europa, evalueaza un numar mai mare de posibile parteneriate, care ar putea fi semnate cu firma italiana Alitalia, compania poloneza LOT sau cu Austrian Airlines. De asemenea, conducerea companiei intentioneaza sa achizitioneze 45% din titlurile firmei de transport aerian Brussels Airlines, cu optiunea de a putea cumpara ulterior intregul pachet de actiuni.

SAS, care este detinuta in proportie de 50% de guvernele din Suedia, Norvegia si Danemarca, este in prezent partener al Lufthansa in cadrul Star Alliance. Valoarea de piata a operatorului scandinav este de 830 milioane de euro.

Eventuala achizitie a SAS de catre Lufthansa ar creste traficul de pasageri al operatorului german pana la un nivel similar cu cel al AirFrance sau KLM.