Compania nationala de transport aerian din Italia, Alitalia, a anuntat ca ar putea sa anuleze cateva zboruri din cauza lipsei de fonduri pentru combustibil. Alitalia este aproape de colaps, in absenta unui plan de salvare a companiei de la faliment. Sindicatele de la Alitalia au respins un pachet de 1,5 miliarde de dolari, propus de investitori italieni, de teama ca acest lucru ar insemna concedierea a aproximativ 7.000 de angajati, anunta BBC, citat de Rador.

"Pana duminica avem zborurile garantate, dar luni nu, pentru ca nu vom mai avea kerosen", a declarat Augusto Fantozzi, comisar extraordinar numit de Guvern la conducerea companiei, citat de AFP.

Fantozzi a adaugat ca, in lipsa unui acord de ultim moment pentru a salva Alitalia, se va vedea nevoit sa inceapa inca de luni procedura de concediere pentru echipajele avioanelor neutilizate in prezent de companie.

Fantozzi a convocat cele noua sindicate ale companiei sambata dupa-amiaza, la Roma, intr-o ultima incercare de a scoate negocierile din impas si de a evita falimentul total al societatii, potrivit NewsIn.

Alianta investitorilor, care era dispusa sa puna la dispozitie un miliard de euro pentru a forma o noua companie nationala, a anuntat vineri dimineata ca se retrage de la discutii, apreciind ca "nu mai sunt intrunite conditiile pentru a le mai continua".

Investitorii nu au anuntat totusi retragerea definitiva a ofertei lor de preluare, ceea ce lasa deschisa, totusi, posibilitatea continuarii negocierilor. Sindicatele refuza micsorarea salariilor si concedierile, precum si contractul unic de munca propus de cei care vor sa preia compania.