AVAS a primit doua oferte pentru preluarea IAR Ghimbav
Aero Vodochody Cehia se afla in prezent in negocieri foarte avansate cu AVAS pentru preluarea Avioane Craiova, companie pentru care a depus o oferta de peste 16 milioane de euro.
Pentru preluarea IAR Ghimbav si-au mai exprimat interesul companiile Eurocopter Franta, Rups Brazi, UTI Systems Bucuresti, Grivco Bucuresti si RO Mike Trade Bucuresti, care nu au depus insa oferte de preluare.
Procesul de privatizare a IAR Ghimbav a fost reluat in data de 21 aprilie 2008, dupã ce procedura de privatizare demaratã in 2006 nu s-a finalizat.
Privatizarea producatorului de avioane se va realiza prin metoda negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. In evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de investitiile pentru dezvoltare.
O conditie obligatorie pentru participarea la negociere este planul de afaceri pe cinci ani al investitorului, care trebuie sa contina sursele de finantare si planul de dezvoltare a productiei de aparare, oportunitatea incheierii tranzactiei fiind decisa de AVAS.
Autoritatea romana a inclus in contractul de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile privind industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.
IAR Ghimbav are ca activitate principala constructia si repararea de aeronave si nave. Pe langa AVAS, ceilalti actionari ai societatii sunt Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, cu 7,35% din capitalul social, SIF Transilvania, cu 4,57%, alte persoane fizice (17,25%) si juridice (5,98%).

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
De fapt nu este de mirare.
Daca guvernarile din anii 90 ar fi avut intentii bune cu privire la industria nationala de aparare, ar fi facut singurul lucru inteligent si de bun simt posibil: vanzarea lor inca de acum 10 ani catre marile firme occidentale producatoare de armament. Asta era singura sansa. Acum totul este o ruina pregatita cu multa grija inca din primele saptamani de guvernare ale regimului Iliescu. Este prea tarziu. Iar marile firme producatoare de armament ale Rusiei si Chinei urla de bucurie - au scapat de rivalii care in anii 80 le luau de la gura prajitura numita monopolul exporturilor de armament.
Pacat