Compania Alitalia a anulat o serie de zboruri de pe aeroportul Fiumicino din Roma, sporind temerile ca operatorul aerian italian va intra in faliment si va fi desfiintat, informeaza BBC.

Reprezentantii companiei au confirmat ca o serie de zboruri au fost anulate, insa au negat faptul ca Alitalia nu mai are bani pentru a achizitiona combustibil. Miscarea a fost determinata de "motive tehnice", a anuntat operatorul aerian italian.

Surse citate de BBC sustin ca intre 20 si 30 de zboruri ale Alitalia au fost anulate.

Investitorii italieni, reuniti in cadrul Companiei Aeriene Italiene (CAI), si-au retras joi oferta de preluare a Alitalia, ceea ce presupune falimentul companiei. Investitorii au fost confruntati cu opozitia a sase dintre cele noua sindicate ale Alitalia, nemultumite ca planurile de salvare includeau concedierea a 3.000 de angajati.

Guvernul italian insista ca planurile CAI sunt singurele care pot salva Alitalia de la faliment. "Nu exista alternativa la CAI", a declarat ministrul muncii de la Roma, Maurizio Sacconi, recomandand reintoarcerea la negocieri a partilor implicate.

Pe de alta parte, diferite informatii aparute vineri sustin ca Autoritatea Aeronautica din Italia ar putea interzice, in 10 zile, ca avioanele Alitalia sa mai zboare, in cazul in care compania nu prezinta un nou plan de salvare.