UPDATE, ora 8:50: Dupa o noapte intreaga de negocieri, premierul belgian, Yves Leterme, anunta ca guvernele belgian, francez si luxemburghez au ajuns la un acord care prevede infuzia a 6,4 miliarde de euro in banca franco-belgiana Dexia, transmite AFP.

Guvernul federal si reprezentanti ai celor trei regiuni belgiene au negociat, luni noaptea pana marti dimineata, asupra majorarii de capital pentru banca franco-begiana Dexia, urmarind sa ajunga la o decizie pana la ora deschiderii burselor.

La discutii au participat si reprezentanti ai guvernului francez - un consilier al ministrului Economiei,Christine Lagarde, - un alt reprezentant al guvernului luxemburghez si reprezentanti ai actionarilor belgieni de la Dexia.

Potrivit cotidianului financiar Les Echos, scrie ca Dexia ar avea nevoie de o marire de capital de 7 miliarde de euro, dar un purtator de cuvant al guvernului belgian a calificat aceasta suma "prea mare", scrie AFP.

Marti dimineata la ora 6:00 nu se ajunsese inca la un acord privind suma necesara pentru a salva Dexia.

Banca anuntase pentru luni seara o intrunire de urgenta a Consiliului de Administratie.

Tot luni seara, premierul belgian, Yves Leterme, anuntase ca reprezentantii celor trei regiuni administrative ale Belgiei, regiunea Valona, Flamanda si cea a capitalei Bruxelles, si-au dat "acordul de principiu" pentru a participa la un efort comun de salvare a bancii Dexia, a doua victima din Belgia a crizei financiare dupa Fortis.

Ministrul belgian al finantelor anuntase, luni dimineata, ca Executivul este pregatit sa sustina si banca franco-belgiana Dexia daca aceasta va avea probleme majore, asa cum s-a intamplat si cu banca Fortis.

Un purtator de cuvint al Dexia a dezmintit insa, luni, faptul ca banca ar avea probleme cu lichiditatile.

Potrivit cotidianului financiar Les Echos, actiunile Dexia au cazut luni la Bursa din Paris cu aproape 30%.

Dexia, cel mai mare creditor la nivel mondial al autoritatilor locale, anuntase recent ca provizioanele constituite la asiguratorii de obligatiuni din SUA au determinat o scadere cu 32% a profitului sau, in trimestrul al doliea al acestui an.