Reprezentantii uneia dintre cele mai mari retele de socializare online, Facebook, au anuntat ca au ales capitala Irlandei, Dublin, pentru a-si dezvolta sediul european. “In Dublin se gasesc studenti si tineri extrem de talentati, iar piata online este cea mai competitiva din Europa”, a declarat Sheryl Sandberg, una dintre persoanele din managamentul Facebook.

In prima faza vor fi recrutati angajati pentru organizarea birourilor, insa in citeva luni se presupune ca numarul acestora va depasi 100. Sediul din Dublin va oferi suport tehnic pentru clientii din Europa, Asia Centrala si Africa, dar va reprezenta si centrul operatiunilor de vinzare.

Facebook are peste 100 de milioane de useri activi in toata lumea. In Irlanda exista peste 300.000 de useri activi, la o populatie de 4,5 milioane de locuitori. Facebook este inca un nume mare din internet care a ales Dublinul pentru sediul din Europa, dupa Google, Yahoo, E-Bay sau Amazon. Siteul a fost creat in anul 2004 de Mark Zuckerberg, student la Harvard.