Actiunile Apple Inc. s-au prabusit vineri pentru o scurta perioada dupa ce un material postat pe CNN iReport anunta ca fondatorul Apple, Steve Jobs, a suferit un infarct si a fost internat in spital, transmite FoxNews.

Un purtator de cuvant al companiei Apple a negat informatia. CNN a retras ulterior materialul.

Materialul a fost postat de utilizatorul "johntw" si pare sa fi afectat tranzactionarile cu actiunile

Steve Jobs was rushed to the ER just a few hours ago after suffering a major heart attack. I have an insider who tells me that paramedics were called after Steve claimed to be suffering from severe chest pains and shortness of breath. My source has opted to remain anonymous, but he is quite reliable. I haven't seen anything about this anywhere else yet, and as of right now, I have no further information, so I thought this would be a good place to start. If anyone else has more information, please share it.

CNN iReport

companiei, care s-au prabusit pana la 94.65 de dolari, inainte sa recupereze din pierderi.

CNN iReport permite utilizatorilor din intreaga lume sa posteze materiale. Responsabilitatea pentru continutul nacestora revine exclusiv autorilor, potrivit CNN.

In urma cu trei luni, presa americana sustinea ca starea de sanatate a fondatorului Apple Inc, Steve Jobs, provoaca ingrijorare in randul industriei IT, dupa ce acesta a aparut "extrem de slabit" la o conferinta anuala a companiei.

Atunci, apropiatii sai au afirmat ca Jobs era victima unei viroze puternice si s-a tratat cu antibiotice. Din iunie, oficiali ai companiei nu au mai oferit informatii legate de starea de sanatate a lui Jobs.

New York Post a afirmat in iulie ca Apple a evitat mereu sa ofere informatii legate de starea de sanatate a lui Steve Jobs. Chiar si dezvaluirile legate de cancerul pancreatic descoperit in 2003 au fost facute dupa ce tumoarea fusese indepartata. Diferite surse afirmau recent ca Apple Inc stia de peste noua luni de descoperirea tumorii insa a evitat sa faca publice informatiile.

Publicatia americana afirma ca, prevazatori, unii dintre investitori si-au vandut o parte dintre actiuni in cazul in care vor aparea noi stiri legate de deteriorarea starii de sanatate a lui Jobs.

De altfel, actiunile companiei au inregistrat o depreciere incepand din mai, dupa aparitia informatiilor ca Jobs ar fi bolnav. In plus, actionarii sunt ingrijorati ca Apple nu are un plan de succesiune, iar o parte din valoarea companiei este intrinsec legata de fondatorul si figura sa emblematica, Steve Jobs.