SIF Oltenia negociaza cu trei fonduri de investitii straine vanzarea pachetului de actiuni detinut la Automobile Craiova (AUCS), pentru care vrea sa obtina peste 20 de milioane de euro, a declarat Florian Buzatu, director al societatii de investitii financiare, citat de NewsIn. Societatea de investitii financiare controleaza 22,06% din actiunile producatorului de automobile.

"Noi ne gandim sa obtinem peste 20 de milioane de euro, poate chiar 25 de milioane de euro din vanzarea pachetului de actiuni la Automobile Craiova", a spus Florian Buzatu, director si membru in consiliul de administratie al SIF Oltenia.

Florian Buzatu a explicat ca, deocamdata, cele trei fonduri de investitii fac o analiza si poarta discutii preliminare intre ele. In prealabil, SIF Oltenia a avut o discutie cu aceste fonduri, iar cu unul dintre ele a avut o discutie mai detaliata.

"Acum, SIF Oltenia asteapta ca cele trei fonduri sa se inteleaga, urmand ca dupa aceea sa vina ele la noi pentru achizitia pachetului de actiuni", a precizat directorul SIF Oltenia.

Automobile Craiova (AUCS) a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 1,08 milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost de 4,8 milioane de lei.

Actionarul majoritar al Automobile Craiova este producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman pachetul de 72,4% din actiuni, pentru 57 de milioane de euro, tranzactie finalizata pe 21 martie.