Electromagnetica doreste intensificarea colaborarii cu firmele din Germania, tara care in prezent detine o pondere de peste 70% din exporturile producatorului de aparatura si instrumente de masura, se arata intr-un comunicat al companiei. Reprezentantii companiei estimeaza ca valoarea exporturilor catre partenerii germani va urca in acest an la 4,8 milioane de euro, de la 3,8 milioane de euro in 2007.

“Ne propunem acum sa diversificam aceste relatii comerciale si in acelasi timp sa reluam traditia de colaborare cu firme din landul Saxonia”, a spus Mihai Radulescu, directorul pentru dezvoltarea afacerilor la Electromagnetica, dupa vizita unei delegatii germane la intreprinderea bucuresteana.

“Electromagnetica este un nume cunoscut in landul Saxonia, datorita pe de o parte legaturilor economice pe care le-am avut in perioada comunista cu intreprinderi din regiune, in special din Dresda si Leipzig, iar pe de alta parte datorita prezentei noastre in ultimii doi ani la Z-Messe, targul anual organizat la Leipzig”, a mai spus Mihai Radulescu.

Exporturile Electromagneticii catre firmele din Germania constau in componente auto, atat electronice, cat si din mase plastice, matrite de injectie si scule.

Compania prognozeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro, in crestere cu 18% fata de 2007, la o rata a profitului de 5-6%. Intreprinderea produce aparatura electrica si instrumente de masura pentru energie electrica, componente din mase plastice pentru industria auto, matrite pentru injectarea unor astfel de componente, asambleaza si testeaza circuite electronice, fiind in acelasi timp si producator si furnizor de energie electrica.