Curtea de Apel Brasov a anulat hotararea actionarilor SIF Transilvania de majorare a capitalului social, din aprilie 2007, dupa ce a admis apelul lui Daniel Stoica, administratorul companiei Cocor Bucuresti, se arata intr-un comunicat al societatii de investitii remis BVB. SIF Transilvania va face recurs impotriva acestei hotarari la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a cerut SIF Transilvania sa informeze de urgenta investitorii cu privire la implicatiile pe care le-ar putea avea anularea definitiva si irevocabila a deciziei de majorare a capitalului social.

Daniel Stoica a contesta majorarea de capital din luna aprilie 2007, de la 54,6 milioane de lei la 109,2 milioane de lei.

SIF Transilvania reaminteste ca a existat o cerere identica formulata de compania Cocor care a fost respinsa definitiv si irevocabil, in timp ce cererea lui Daniel Stoica, actionar semnificativ in cadrul grupului Cocor, a fost admisa. Reprezentantii SIF-ului considera ca cererea lui Daniel Stoica a fost admisa prin "sfidarea logicii si a practicii judiciare".

Titlurile SIF Transilvania au fost suspendate la BVB in aceasta dimineata deoarece urma sa fie prezentata decizia litigiului cu Daniel Staicu, iar pana la ora redactarii acestei stiri acestea nu au revenit la tranzactionare.