Reprezentantii patronatului din cinci state membre ale Grupului celor 8 au aparat vineri liberul schimb si au cerut stoparea interventiei statului in economie, odata ce criza financiara internationala va inceta, a declarat, la Paris, presedintele patronatului francez, Laurence Parisot, citat de AFP.

"Sustinem in totalitate si fara rezerve diversele planuri elaborate in Statele Unite sau la nivel european pentru sustinerea institutiilor financiare", a spus el, intr-o conferinta de presa.

"Credem insa ca guvernele nu ar trebui sa creasca taxele fiscale asupra intreprinderilor si sa evite orice masura care ar putea genera riscuri protectioniste, orice abordare care sustine ca este nevoie de mentinerea unei interventii de lunga durata a statului in economie", a precizat Parisot.

Declaratiile au venit dupa o reuniune la care au participat Laurence Parisot, Donald J. Shepard, reprezentantul patronatului american, Jurgen R. Thumann, presedintele patronatului german, Richard Lambert, seful patronatului britanic, si Emma Marcegaglia, din partea patronatului italian.