International Petroleum Investment Company (IPIC) din Abu Dhabi si-a marit participatia detinuta la grupul petrolier OMV la 19,2%, de la 17,6% cat detinea pana in prezent, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, principalii actionari ai OMV, Osterreichische Industrieholding AG (OIAG), reprezentand statul austriac, si IPIC, detin impreuna 50,7% din titlurile companiei.

Österreichische Industrieholding AG (OIAG) si IPIC au semnat un acord pentru formarea unui consortiu in vederea coordonarii actiunilor si a restrictiilor asupra pachetelor de actiuni.

OMV este cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, avand rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,22 miliarde bep, o productie zilnica de aproximativ 316.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. Grupul a inregistrat vanzari de 20,04 miliarde euro in 2007.

Compania austriaca este prezenta si pe piata din Romania prin OMV Romania Mineraloel, societate infiintata in anul 1998. De asemenea, OMV detine pachetul majoritar de actiuni al Petrom, cea mai mare companie petroliera romaneasca.